Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezért folytat szigorú ellenőrzéseket a héten a NAV

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 29-én kezdődött héten.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzései 2021 évben a jogkövető adózók segítésére, a hibák javításának, a hiányosságok pótlásának támogatására fókuszálnak. Ugyanakkor a szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan lép fel az adóhatóság. A kockázatok súlya szerint kerül sor a jogkövetési, illetve az adó- vagy vámellenőrzésre.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban azokat a budapesti vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek az elmúlt hat hónapban a számla- és nyugtaadást elmulasztották vagy a foglalkoztatottak bejelentéseit hibásan, hiányosan, illetve valótlan adattartalommal teljesítették.

Az ellenőrök ezen adózók esetében ismételten a számla- és nyugtaadást,

a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban és áprilisban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik a megyében. Az üzletek mellett a közterületen, piacokon értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről