Jó évet zárt tavaly a német óriásbank

Deutsche Bank
A view of Deutsche Bank in Bydgoszcz, Poland, on April 27, 2016. Deutsche bank has posted surprise pre tax earnings of €579 million for the first quarter of 2016. Experts expected much lower earnings for the troubled bank. Stock value for Deutsche climbed by more than 3 percent on Thursday. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jelentősen megugrott tavaly a Deutsche Bank vezérigazgatójának javadalmazása, ahogy a német bank 2020-ban újra nyereséggel tudta zárni az évet. A pénzintézet többi alkalmazottja is jól járt, összesen közel 30 százalékkal emelkedtek a bónuszok a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Személyesen is igen erős évet zárt Christian Sewing, a Deutsche Bank vezérigazgatója. A német bank ugyanis 2020-ban hosszú idő után újra nyereséges évet zárt, aminek nemcsak Sewing, de a cég többi alkalmazottja is örülhetett.

A 2018 óta cégvezető Sewing összesen 7,4 millió eurót keresett 2020-ban, ami 46 százalékos növekedés volt a megelőző évhez képest.

Közben a teljes cégnél a bónuszok 29 százalékkal emelkedtek – írja a Reuters.

A dolgozók többsége is jól járt a Deutsche Bank nyereségével Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A tavalyi nyereség pedig fontos mérföldkő volt a Deutsche Bank számára, mivel a vállalat az elmúlt 10 évben összesen 8,2 milliárd eurós veszteséget hozott össze.

A táraság tavaly 113 millió eurós nyereséget ért el, szemben a 2019-ben mért 5,7 milliárd dolláros veszteséggel.

A növekedés jelentős részét a befektetési banki üzletág erős teljesítménye adta.

Közben a bónuszok teljes keretösszege 1,9 milliárd euró volt, ami visszatérést jelentett a 2018-as szintre a 2019-es csökkentés után.

Mindazonáltal a Deutsche Bank bónuszfizetése igen sajátos időszakban jött. Nemrég ugyanis a call centerekben dolgozó alkalmazottak sztrájkot hirdettek a béreik emelése érdekében. A szakszervezeti vezetők szerint ugyanis előfordult, hogy egyes alkalmazottak óránként mindössze 12 eurót kerestek.