Egyetlen fontért vásárolják meg az ikonikus piros telefonfülkéket

telefonfülke
A mobiltelefonok korában is imádjuk az angol telefonfülkéket
Vágólapra másolva!
Közel 600 darab ikonikus piros telefonfülkét értékesítenek Skóciában, ahol a helyi közösségeknek a legendás "dobozok" darabjáért csak 1 fontot kellett fizetniük - derül ki a Daily Record cikkéből.
Vágólapra másolva!

A világszerte ismert piros színű kioszkok talán még a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, de a folyamatosan növekvő mobiltelefonok világában egyre kevesebben indítanak hívást telefonfülkékből. Így nem meglepő, hogy a telekommunikációs szolgáltató, a British Telecom (BT), újabb 600 darab ad el a jellegzetes színű fülkékből, miután korábban több ilyen is "gazdára talált" az Egyesült Királyságban.

2008 óta már 482 telefonfülkét adtak el helyi közösségeknek mindössze 1 fontért (körülbelül 430 forint) a BT "Fogadj örökbe egy kioszkot (BT Adopt a Kiosk)" programjának keretein belül.

A rendkívül alacsony összegért megvásárolt telefondobozokat sok különböző módon hasznosítják: egyesek olyan életmentő felszerelések tárolására használják, mint például a defibrillátorok, vannak, akik könyvek cserélgetésének helyszínévé alakítják át, de volt, ahol kicsiny történeti múzeum otthonává lett egy ilyen fülke.

Illusztráció Forrás: Free-Photos/Pixabay

Alan Lees, a BT Enterprise skóciai egységének igazgatója elmondta:

Hozzátette, hogy a "Fogadj örökbe egy kioszkot"-program lehetővé teszi az ország közösségei számára, hogy megőrizzék az ikonikus telefonfülkéket, és különféle módokkal, valamint egy új céllal felszerelve akár egy teljesen új funkciót tölthetnek majd be az emberek életében.

Martin Fagan, a Community Heartbeat Trust jótékonysági szervezet titkára elmondta:

Hozzáfűzte, hogy az új funkciójú berendezések a közösségek szívében kapnak helyet, hogy időt takarítsanak meg. Hiszen a telefonfülkék jellemzően egy-egy település központjában állnak, így ideálisak arra, hogy defibrillátorokat és egyéb életmentő felszereléseket szereljenek fel azokba.