Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb undorító vágóhidat zártak be: húscafatok lógtak a falakról, a szennyvíz a padlóra folyt és nem fertőtlenítettek - videó

vágóhíd, Pest megye, Nébih
Vágólapra másolva!
Súlyos higiéniai, valamint élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt azonnal bezáratott egy Pest megyei vágóhidat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A vágóhídon undorítóak voltak a körülmények: nemcsak a falak és a padló volt koszos vagy rozsdás, de a legtöbb kézmosó sem működött, a béltisztításra használt vizet a padlóra öntötték, és az eszközök egy részét a kukákon tartották. 
Vágólapra másolva!

Újabb horrorvágóhíd bukott le a Nébih-ellenőrzésen, ahol a súlyos higiéniai hiányosságok mellett szakemberek több mint 12 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető húst vontak ki a forgalomból.

Közleményükben azt írják, hogy a budapesti üzemnek már az udvarán is hiányosságokat találtak: a jelöletlen élelmiszerek mellett olyan jelölt tételeket tartottak itt, melyek címkéjük szerint 0-6°C közötti hőmérsékleten tárolandók - írják.

Forrás: Nébih

Az üzemben állt a kosz. A padozat, a mennyezet, az oldalfal mind rozsdásak és mocskosak voltak, a festék pergett a falakról. A higiénikus kézmosás feltételei sem voltak mindenhol adottak, és

volt olyan kézmosó, ahol még meleg víz sem volt.

Akadt helyiség, ahol a kézmosók közül többet nem kötöttek be megfelelően, így a szennyvíz a padozatra folyt.

Forrás: Nébih

A béltisztításra használt helyiségben található munkaasztal lefolyójának bekötése szintén hiányos volt, a szennyezett víz a padlóra folyt.

Forrás: Nébih

Az eszközfertőtlenítők jelentős része nem működött, ugyanakkor az üzemelők között akadt, aminek a hőmérséklet-kijelzője rossz volt.

A vágóhíd szennyes övezetében

a „pályára emelő" horgokat az egyik kukán helyezték el.


A testhasító fűrész fertőtlenítésére használt berendezés belső felülete is rendkívül koszos volt. Ami viszont kifejezetten meglepte az ellenőröket, az az eszköz belső részében talált használt kesztyű és két palack bélyegző tinta - írják a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről