Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez az alkalmazás lehet egy népszerű videós applikáció kihívója

Instagram Snapchat
ILLUSTRATION - The new logo of Instagram seen on an Apple iPhone 6 in Duesseldorf, Germany, 17 May 2016. Photo: ROLF VENNENBERND/dpa
Vágólapra másolva!
A Spotlight 100 millió felhasználóval rendelkezett az év első hónapjában. Mindemellett a Tiktok még mindig jelentős, vezető szerepet tölt be a videós szolgáltatásnyújtás terén, hiszen júniusban 100 millió havi felhasználója volt csak az Egyesült Államokban, és a jelek szerint az alkalmazás sikere azóta is folyamatosan nő - számolt be róla a The Verge.
Vágólapra másolva!

Két hónapja debütált a Snapchat alkalmazáson belül megtalálható Spotlight szolgáltatás, ami már az első pár hónapjában jelentős sikereket ért el, hiszen januárban 100 millió felhasználója volt. Ugyanakkor ez a videós alkalmazás egyelőre még nem mindenben versenytársa az elődnek, így rohamosan növekvő népszerűsége mellett, a TikTok-é is folyamatosan növekszik.

A TikTok beszámolója szerint egyedül az USA-ban 100 millió havi felhasználóval gyarapodott közössége, így továbbra is vezető szerepet tölt be a rövid videós alkalmazások területén. A Snapchat mellett az Instagram is próbálja felvenni a versenyt a TikTokkal a Reels nevű szolgáltatásával, viszont a vállalat vezetői még nincsenek megelégedve vele.

A Snapchat továbbra is azt tűzte ki célul, hogy a Spotlight felzárkózzon, ezért rengeteg pénzt fektet bele.

A vállalat több, mint egy hónapon át napi 1 millió dollárt ígért az alkotóknak - természetesen nem fejenként -, annak érdekében, hogy szórakoztató tartalommal megtöltsék az alkalmazást és népszerűsítsék a Snapchat rövid videós funkcióját. Mivel sokan a gyors pénzszerzési lehetőséget látják a Spotlightban, ezért átlagosan 175 ezer videót töltenek fel naponta a felhasználók.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

- mondta Derek Andersen, a Snapchat pénzügyi igazgatója.

Fontos megemlíteni, hogy a Snapchat havi felhasználói adatokat hozott nyilvánosságra, annak ellenére, hogy a vállalat régóta a napi bejelentkezők számára fókuszál. A Snapchat napi 265 millió felhasználóval büszkélkedhet, ezzel leelőzve az előző negyedévi 249 milliót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről