Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így licitálhat Formula-versenyautókra az adóhatóságnál

Forma-1, Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, Magyar Nagydíj 2007 rajt
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 05: Lewis Hamilton of Great Britain and McLaren Mercedes leads the pack into the first corner from Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari and Nick Heidfeld of Germany and BMW Sauber during the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring on August 5, 2007, in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság tudósítása szerint a március 26-án induló és március 29-ig tartó NAV-árverésen akár versenyautókat is vásárolhatunk.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségimédia-oldalán tett közzé bejegyzést arról a két Formula Renault 2000-es autóról, amelyek kikiáltási ára 25 millió forint egyenként.

A Formula BMW esetében a kikiáltási ár 10 millió forint, de ideális esetben akár ennek feléért, azaz 12,5-12,5, valamint 5 millió forintért is hozzájuthatnak a licitálók.

Az Elektronikus Árverési Felület (EÁF) olyan virtuális árverési csarnok, ahol a NAV végrehajtási eljárásai során lefoglalt és a NAV birtokában lévő ingóságok és ingatlanok árverése történik.

Az egyik autó képe a miniszter bejegyzéséből:

Az árverésen részt vevők – ideértve annak nyertesét is – az árverés befejezéséig anonim módon árvereznek.

Árverési vevő lehet bárki, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és az árverés szabályait elfogadja.

Egy árverési tételre vonatkozó árverés a licit kezdődátumától a végdátumáig tart, ez alatt kell az ajánlatokat megtenni.

Az árverés nyertese az árverési vételár fejében az illetékes adóigazgatóságnál veheti át az ingóságot. Ingatlanárverés esetén a részvétel előfeltétele a hirdetményben szereplő előleg megfizetése átutalás útján az árverés kezdetéig – írja az adóhatóság honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről