Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezek a vállalkozások számíthatnak adóellenőrzésre a héten

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 1-jén kezdődött héten.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban az ajándékboltokat, a parfümériákat és az édességárusokat ellenőrzik a megye egész területén - derül ki az Üzletem.hu által készített összegzésből.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 4-én az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 1. és 4. között a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 1. és 5. között a ruházati kiskereskedelmi üzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 1. és 5. között a számítástechnikai és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Bielik István - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága február 1. és 5. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 1. hétfő: Pásztói járás
  • február 2. kedd: Salgótarjáni járás
  • február 3. szerda: Rétsági járás
  • február 4. csütörtök: Balassagyarmati járás
  • február 5. péntek: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten a szoláriumokat, a tüzelő- és építőanyag-kereskedőket, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzi.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a helyes pénztárgéphasználatot, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 1. és 5. között az ingatlan- és a gépjármű-bérbeadókat, valamint az ételkiszállítókat ellenőrzik Nyíregyházán, Gacsályon, Méhteleken, Rakamazon, Mátészalkám és vonzáskörzetében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Online pénztárgép Budapesten Forrás: MTI/Kallos Bea

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 1. és 5. között a ruha- és cipőboltokat és a textilkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

  • február 1. hétfő: Dunaföldvár
  • február 2. kedd: Dombóvár
  • február 3. szerda: Bölcske, Madocsa
  • február 4. csütörtök: Paks
  • február 5. péntek: Dunaszentgyörgy, Fadd

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 1. és 5. között a gépjárműalkatrész-üzleteket ellenőrzik az alábbi járások területén:

  • február 1. hétfő: Balatonfüred
  • február 2. kedd: Pápa
  • február 3. szerda: Ajka
  • február 4. csütörtök: Veszprém
  • február 5. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 25. és február 5. között a drogériákat, valamint az étrend-kiegészítőket, gyógyhatású és biotermékeket értékesítő üzleteket ellenőrzik.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről