Először díjaztak vegán éttermet Michelin-csillaggal

Claire Vallée, Michlein csillagos étterem, vegán
French chef Claire Vallee poses for pictures in her vegan restaurant ONA in Ares, near Bordeaux, on January 19, 2021, after winning a Michelin Guide star, the first for a establishment serving only animal-free products in France. - In addition to the classic star award, Vallee also won a green star, which Michelin introduced only last year to reward establishments with a strong record for ethical practices. ONA, which stands for "Origine Non Animale" ("Animal-free origin"), is "the first vegan restaurant in France to win a star", a Guide Michelin spokeswoman told AFP. (Photo by MEHDI FEDOUACH / AFP)
Vágólapra másolva!
Először díjaztak vegán ételeket felszolgáló éttermet Michelin-csillaggal Franciaországban. Az ONA, vagyis Origine Non Animale (Nem Állati Eredetű) egy francia városban, Arèsban található étterem, melyben növényalapú ételkülönlegességeket szolgálnak fel egy hétfogásos ínyenc menüből, aminek a választékát havonta lecserélik.
Vágólapra másolva!

Claire Vallée, az étterem tulajdonosa miután elnyerte a csillagot arra biztatta a vendégeit, hogy „kövessék az álmaikat".

Az áhított Michelin-csillagon kívül az ONA elnyerte a zöld csillagot is a Michelin Guide értékelése alapján, ezt az elismerést 2020 decemberében jelentették be - írja a independent.co.uk nyomán a Magyar Mezőgazdaság. A zöld csillag hatalmas szakmai elismerésnek számít, mely segítette az ONA-t, hogy kitűnjön a többi étterem közül a kiváló fenntarthatósági gyakorlatával.

Claire Vallée ONA névre hallgató vegán éttermében Forrás: AFP/Mehdi Fedouach

Vallée egy közösségimédia-bejegyzéssel köszönte meg mind a 7900 követőjének és vendégének a támogatását és, hogy hittek benne. Az étteremtulajdonos 2016-ban nyitotta meg az ONA-t a közösségi finanszírozásból szerzett alaptőkéjéből és egy zöld banktól kapott hitel segítségével. Közölte, hogy előtte több francia bank is vonakodott kölcsönt adni az étteremtulajdonosnak.

– tette hozzá.

„Ezen az úton fogunk továbbra is haladni, mert ez a csillag nemcsak az enyém, hanem a tiétek is. Elképzelhetetlen volt, hogy ez az étterem közelebb hozza a zöldségek gasztronómiáját a francia és a világkonyhához" - írta Facebook-bejegyzésében Vallée.