Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Személyre szabható hűtőkkel bombázzák a vásárlókat Dél-Koreában

Family Hub samsung hűtő, hűtőgép, okos, okoshűtő,   2016 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas CAR vehicle MEDIA INTERNET ELECTRONICS TECHNOLOGY SQUARE FORMAT
Madison Hill of Samsung demonstrates a Family Hub Refrigerator smart appliance at the Samsung booth at the 2016 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada, USA, 06 January 2016. Photo: Jason Ogulnik/dpa
Vágólapra másolva!
Dél-Koreában az elmúlt évben jelentősen megugrott a hűtők értékesítése, csak a harmadik negyedévben 50 százalékkal nőtt az online értékesítés. Különösen kelendőek voltak a kimcsi részére kifejlesztett speciális hűtők, amik a vásárlások 67 százalékát tették ki.
Vágólapra másolva!

A Samsung egyike azon kevés gyártónak, amely személyre szabható elektronikai cikkeket árul. Első ilyen termékük a 'The Frame' televízió volt, melynél a vásárló egyedileg szabhatta meg a készülék keretét. A hűtők esetében a fogyasztó méretet, színt és anyagot is választhat.

A dél-koreai gyártó kínálatában ugyanakkor már megtalálhatók a személyre szabott mosogatógépek és borhűtők is.

A Samsung tervei szerint még idén megkezdi a személyre szabott hűtők árusítását az Egyesült Államokban és Európában.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jason Ogulnik

Az árucikkek testreszabásával a gyártó lehetővé teszi a vásárló számára, hogy fontosnak és különlegesnek érezze magát, így a használati tárgy közelebb fog állni a szívéhez, és erősebb lesz a márka iránti elköteleződése is. A modern gyártási technológiának köszönhetően pedig már nem jelent problémát ezeknek a termékeknek az elkészítése.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden, elektronikai eszközöket gyártó vállalat nagy profitra tett szert 2020-ban, hiszen az otthon maradt emberek egyre jobban támaszkodtak okoseszközeikre mindennapjaikban is.

A vállalatok újdonságait a Las Vegasban, a nagyszabású technológiai show-n, a CES-en mutatják be a héten. Itt jelen lesz majd a Samsung másik fejlesztése, Bot Handy is, ami egyszerre pincér és inas, vagyis bort tölt, majd elmosogat maga után.

A korszerű technológiákat alkalmazó cégek nem is titkolják, hogy elsősorban az újdonságokra fogékonyabb, fiatalabb generációk tagjait kívánják megszólítani fejlesztéseikkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről