Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mutatjuk, mit ellenőriznek a legszigorúbban az adórevizorok ezen a héten

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 25-én kezdődött 4. héten.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az Üzletem.hu összesítése alapján az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 26. kedd: Kalocsa

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik még a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését.

Az igazgatóság munkatársai januárban is ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV munkatársai január 25. és 31. között

  • hétfőn Bólyban, az Ady Endre utcai kereskedőknél,
  • kedden Pécsett, a Verseny utcai és a Közraktár utcai gépjármű-alkatrész üzletekben, gépjármű-szervizekben,
  • csütörtökön pedig a megyeszékhelyen, a Rózsadombon működő adózóknál

ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a pénztárgépek használatát, a jövedéki termékek értékesítését, és a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak az ellenőrzések, így a hét bármely napján ellenőrizhetik a hivatal munkatársai a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Békés megye

Január 25. és 31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Szeghalmon, Orosházán, Szarvason és azok vonzáskörzetében végeznek próbavásárlásokat. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 27-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a megyei vendéglátóhelyeknél, éttermeknél, gyorséttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 25. és 29. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 25. és 29. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 25. hétfő: Salgótarjáni járás
  • január 26. kedd: Balassagyarmati járás
  • január 27. szerda: Bátonyterenyei járás
  • január 28. csütörtök: Szécsényi járás
  • január 29. péntek: Pásztói járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatának cégtáblája a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben Forrás: MTI/Róka László

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3-4. héten az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátókat és az építőipari vállalkozásokat ellenőrzi.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 25. és 29. között a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • január 25. hétfő: Tolna
  • január 26. kedd: Paks
  • január 27. szerda: Dombóvár
  • január 28. csütörtök: Tamási
  • január 29. péntek: Bonyhád

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 25. és 29. között a pékségeket ellenőrzik az alábbi járások területén:

  • január 25. hétfő: Balatonfüred
  • január 26. kedd: Pápa
  • január 27. szerda: Ajka
  • január 28. csütörtök: Zirc
  • január 29. péntek: Veszprém

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 25. és február 5. között a drogériákat, valamint az étrend-kiegészítőket, gyógyhatású és biotermékeket értékesítő üzleteket ellenőrzik.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről