Akkora a kereslet a húsmentes húsokra, hogy csökkentik azok árait

vega vegetárianus
Impossible Burger Meatles meat
Vágólapra másolva!
Egy éven belül már másodszor csökkent nagykereskedelmi árat az Impossible Burger nevű húsmentes hamburgert gyártó Impossible Foods. A vállalat így olcsóbban tudja adni a termékét a forgalmazó amerikai cégeknek, támogatva a folyamatosan növekvő keresletet.
Vágólapra másolva!

Az Impossible Foods szerdán jelentette be, hogy nagyjából 15 százalékkal csökkenti az amerikai nagykereskedelmi árait, vagyis azt az árat, amennyiért a termékeit forgalmazó vállalatok beszerezhetik a húsmentes húsokat – írja a Reuters.

Egy éven belül ez már a második nagykerár-csökkentés a cég részéről.

A húsmentes húsok iránti jelentős keresletet mutatja, hogy az Impossible Foods olyan cégekkel kötött együttműködést, mint a Burger King, a Starbucks vagy a White Castle.

A múlt évben pedig a cég folyamatosan növelte a kiskereskedelmi szerepét az Egyesült Államok egészében.

Hatalmas a kereslet a húsmentes hamburgerek iránt Forrás: Impossible Burger

A legutóbbi árcsökkenéssel egyébként a forgalmazó vállalatok fontonként 6,80 dolláros legalacsonyabb áron szerezhetik be az Impossible Burgert.

Ez azonban még mindig jóval drágább, mint amennyiért a cégek be tudnak szerezni darált marhahúst – utóbbi 2-3 dollár között mozog, fontonként, bizonyos típusú húsok esetében.

A növényi húsok iránti kereslet tavaly igen erősen nőtt, amit az is megtámogatott, hogy a koronavírus-járvány miatt sok termelő leállította a tevékenységét a marha- és sertéshús piacon. Az Impossible Foods emellett közölte, a termelése hatszoros növekedést produkált 2019 óta.