Hitelt keres? Így válasszon okosan!

Vágólapra másolva!
Ha álmaink, céljaink megvalósításához nincsen elegendő tőke, akkor alternatív megoldást egy célirányú kölcsön felvétele jelenthet.
Vágólapra másolva!
Forrás: freepik.com

A legjobb lehetőségek után kutakodva azonban nehéz dolgunk van, hiszen a piacon megtalálható hitelek összehasonlítása korántsem egyszerű feladat. Nem meglepő, hogy szinte mindenkiben felmerülnek a következő kérdések, akik körültekintően szeretnének dönteni:

Melyik a célomhoz leginkább kedvező hitel? Melyik bankot válasszam? Milyen dokumentumok szükségesek az ügyintézéshez? Hogyan kezdjek bele?

Jó hír a hitellehetőségek iránt érdeklődőknek, hogy 2020-ban létrejött egy olyan innovatív, feltörekvő pénzügyi portál, ami több mint 10 éves pénzügyi tapasztalattal bíró vállalattal a háta mögött azt a célt tűzte ki, hogy az érdeklődőket - szakértőik segítségével - a jelentkezéstől egészen az ügyféligényeknek legmegfelelőbb konstrukció folyósításáig végigkísérik. Mindezt függetlenül és többletköltségek nélkül.

A hitelszakértők ugyanis honoráriumukat a bankoktól kapják, mégpedig közel azonos mértékben, így ez sem befolyásolja a tanácsadót abban, hogy egyik vagy másik pénzintézethez irányítsa az ügyfeleit.

Hitelek egyszerű összehasonlítása

Az okosan.hu a közérthetőségével és az ügyfélorientált megoldásaival hívta fel magára a figyelmet, amit elsődleges filozófiájának tekint. Mi is ezen elvek szerint gyűjtöttük össze az új pénzügyi portál legfőbb előnyeit.

  • felhasználóbarát felület: a weboldal a letisztultság jegyében készült, így mindenki gyorsan és egyszerűen választ kaphat a számára releváns kérdésekre
  • közérthető szakmai tartalmak: az oldalon számtalan részletes hitel útmutató kapott helyet, amelyekből könnyen és érthetően tájékozódhatunk a legfontosabb kérdésekben
  • egyszerű és gyors előzetes tájékozódás: az okos kalkulátorokkal pár kattintással kiszámolhatjuk, hogy melyek a legjobb elérhető ajánlatok a számunkra, legyen szó akár adósságrendezésről, akár bármilyen lakáscélról, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő megoldást
  • személyre szabott, bankfüggetlen tanácsadás: sok tanácsadó céggel ellentétben, az Okosan.hu nincs elköteleződve egyik hitelintézethez sem, így objektív információkat kaphatunk. A közös cél pedig, hogy mindenki megtalálhassa a saját igényei szerinti, lehető legjobb megoldást
  • akár online ügyintézés: egyéni céltól függően akár teljesen online konzultáció lehetősége kényelmesen, otthonról
  • mindegy, hogy hol tartunk a folyamatban: akár holnap kell a hitel, akár hónapok múlva, kellő segítséget kapunk a gyors ügyintézéshez, vagy az időben történő felkészüléshez
  • biztonság: a tanácsadók segítségével “előkészített” hiteligényléseknél nagyobb valószínűséggel kaphatunk pozitív elbírálást.

A fenti előnyök már önmagukban is kiemelik a szakértői csapatot a piacon lévő tanácsadó cégek tömegéből. Nézzük most meg a gyakorlatban, hogyan érdemes elindulni a hőn áhított hitelünk megszerzésének útján.

Ahogy említettük, nem csupán tanácsadásról van itt szó, a kiemelkedő szolgáltatás sokkal inkább nevezhető egyfajta mentorálásnak.

Onnantól kezdve, hogy megfogalmazódott bennünk bármilyen kölcsön felvételének a gondolata, nézzük meg, hogy milyen lépésekkel támogatja céljaink elérését az említett weboldal.

Első lépésként el kell döntenünk, hogy igények ismeretében az elérhető hiteltípusok közül melyikre van szükségünk és milyen konstrukcióval. Tökéletes eszközök erre a szakemberek által megálmodott speciális hitelkalkulátorok.

Magyarországon a legnépszerűbb hitelcélok természetesen az otthonteremtéshez kapcsolódnak, így lássuk most a lakáshitel kalkulátor példáján keresztül a különböző lakáscélú hitelek összehasonlításának menetét.

Első lépésként határozzuk meg a kívánt hitel összegét, a futamidőt, illetve a kölcsön célját.

Forrás: https://okosan.hu

Ha jobban személyre szeretnénk szabni az eredményeket, úgy használjuk a Részletes kalkulátort, amellyel csak az általunk összehasonlítani kívánt hiteleket fogjuk látni.

Forrás: https://okosan.hu

Miután minden kívánt paramétert beállítottunk, a Számoljunk gombra kattintva az általunk megadott igények alapján 15 ismert hazai bank ajánlatainak összehasonlítását láthatjuk magunk előtt.

A kalkulátor abban is megkönnyíti a dolgunkat, hogy a legkedvezőbb feltételek szerint, kilistázva mutatja a lehetőségeket, kiemelve az egyes ajánlatok legfontosabb információt.

A kapott találatok ugyanakkor nem mutatják meg az egyes ajánlatok teljes körű részleteit, így nem láthatjuk teljesen tisztán például a jogosultsági feltételeket sem. Az oldal szakértői azonban minden felmerülő kérdésre objektíven tudnak válaszolni és megbízható képet adnak az egyes ajánlatokról az egyéni igények és lehetőségek figyelembevételével.

A találati listából tehát válasszuk ki azt a hitelkonstrukciót, amelyik a legszimpatikusabb a számunkra, ezután pedig élhetünk a díjmentes hitelkonzultáció lehetőségével is az adott kölcsönnel kapcsolatban.

Forrás: https://okosan.hu

Jelentkezésünk után egy bankfüggetlen, kötelezettségmentes konzultáció fog történni, amelynek során nem csupán a választott kölcsönnel kapcsolatban kaphatunk információkat, hanem az ügyintézésben és a folyamat gyorsabb, gördülékenyebb lebonyolításában is segítséget kaphatunk.

Akkor is hasznos lehet felkeresni a szakembert, ha nem most szeretnénk felvenni a kölcsönt, mert így időben felkészülhetünk és sok bosszúságtól mentesülhetünk.

Út a sikeres hitelfolyósításig

Az ideális hiteltermék kiválasztása után sem vagyunk tehát magunkra utalva. Segítséget kapunk a hiteligényléshez szükséges dokumentumok összegyűjtéséhez és ezen papírok helyes kitöltéséhez is. Megtudhatjuk, hogy a különböző bankok milyen szempontokat vizsgálnak leginkább, így teljesen felkészültek lehetünk az igénylés folyamatához.

A szakértőkkel együtt közösen leadjuk ezeket a dokumentumokat, majd egészen a sikeres folyósításig végigkísérik utunkat a teljes hitelfelvételi folyamaton, így mindig lépéselőnyben lehetünk.

Összességében tehát elmondható, hogy 2020-ban, az Okosan.hu létrejöttével valami igazán innovatív született a pénzügyi cégek területén. Ez pedig nem csupán a részletesen megkomponált hitelkalkulátorok működésére értendő, hanem a teljes vállalati szemléletre.

A portál alapítóinak célja nyilvánvaló: létrehozni egy jóval egyszerűbb, áttekinthetőbb és eredményesebb hitelfelvételi folyamatot, ami végig közérthető marad és ahol a szó szoros értelmében az ügyfél célja és álma az első