A Samsung jobban teljesített 2020 végén az előző évi negyedévhez képest

Samsung, logó
The logo of Samsung Electronics is seen on a glass door at the company's Seocho building in Seoul on October 31, 2017. - South Korean tech giant Samsung Electronics logged a record profit of 11.2 trillion won -- 10.0 billion USD -- in the July to September period, it said on October 31, its best for any quarter. (Photo by JUNG Yeon-Je / AFP)
Vágólapra másolva!
A Samsungnak erős versenyhelyzettel kell szembenéznie, hiszen az okostelefonok piacán sok másik vállalattal kell megküzdenie. Ugyanakkor a koronavírus alatt is nagy az igény a termékeikre. A cég szóvivői elmondták, hogy a tavalyi október-december, negyedik negyedévre, az azt megelőző év ugyanezen időszakához képest 26 százalékos nyerség növekedést várnak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan 9 ezer milliárd koreai won (ami körülbelül 2,4 ezer milliárd forint) működési nyereséget termelt a Samsung az október-december negyedévben, ami növekedést jelent a 2019-es utolsó negyedévéhez képest, számolt be a dél koreai konglomerátum. Hozzátették, hogy ez az elemzői becslésektől némileg elmarad. Továbbá, a vállalat mintegy 61 ezer milliárd koreai won (körülbelül 16 ezer milliárd forint) értékű eladást jósolt erre az időszakra.

A mai nap folyamán a Samsung (SSNLF) részvényeinek értéke 1,8 százalékkal emelkedett Szöulban.

Illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A vállaltnak nincs még részletes beszámolója a negyedév eredményeiről, a teljes statisztikát a hónap végén teszi közzé.

Az elemzők arra számítanak, hogy 2021-ben az eladási számok magasak lesznek. Többek között azért is, amire a Daiwa egyik elemzője rámutatott: az év elején megjelenő Samsung Galaxy S21 okostelefon valószínűleg fellendíti majd az eladásokat.