Véletlenül utalt el 900 millió dollárt a Citigroup, most visszakéri

Ez a világ 15 legerősebb bankja - galéria 
Citigroup, Citi
13, Citigroup, Amerikai Egyesült Államok, 1,84 ezer milliárd dollárnyi tőke
Vágólapra másolva!
A Citigroup tévedésből fizetett ki közel 900 millió dollárt a Revlonnak, így most a pénz visszafizetését kéri. Az ügy pikantériája, hogy a pénz igazából nem is a Revlonhoz került, hanem a vele vitában álló hitelezőkhöz. A pénzt ezért nem is az amerikai kozmetikai cégnek kell visszafizetnie, hanem azoknak a hitelezőknek, akik a téves utalással már visszakapták a pénzüket.
Vágólapra másolva!

A hitelezők még szerdán perelték be a Revlont az adósságának átstrukturálása miatt, így nagyon meglepődhettek, hogy

másnap teljes mértékben vissza is kapták a pénzüket, amit még 2016-ban adtak kölcsön, a Citigroup közvetítésével.

A Citi vezetői az utalás után hamarosan jelentkeztek a hitelezőknél és kérték a pénz visszafizetését, mondván, hogy azt véletlenül fizetették ki egy hiba miatt.

A Citigrop tévesen utalt ki közel 900 millió dollárt a Revlon cég hitelezőinek egy 2016-os ügylet után Forrás: AFP/2015 Getty Images/Brian Ach

A hitelezők a téves kifizetéssel valójában visszakapták a teljes tőkéjüket és felhalmozódott kamatokat, erősítette meg az egyik hitelező a Wall Street Journalnak, egy másik pedig azt közölte a lappal, hogy a pénzt nem a Revlontól kapták.

A perben a Revlont azzal vádolták, hogy értékes márkák szellemi tulajdonát mutatták fel annak érdekében, hogy azt más hiteleknél biztosítékként használják fel,

ezzel viszont megszegték a 2016-ban megkötött hitelezési megállapodást.

A Revlon azért kényszerült a hitelei átstruktúrálására, mert a járvány miatt visszaestek a kiskereskedelmi értékesítési bevételei.

Forrás Wsj.com