Az Amazon online gyógyszertárat nyit Indiában

Horizontal LOGO PHOTO D'ILLUSTRATION COMMERCE ELECTRONIQUE SITE INTERNET INTERNET DIGITAL ECONOMY
(FILES) In this file photo the Amazon logo is seen on a podium during a press conference in New York, September 28, 2011. - Amazon on June 23, 2020 pledged to invest $2 billion in projects aimed at combatting climate change, stepping up efforts to reduce the carbon footprint of the tech giant and others. The Climate Pledge Fund will back efforts by startups and other firms in multiple sectors to "facilitate the transition to a zero carbon economy," Amazon said in a statement. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Bengaluruban indítja el az Amazon online gyógyszertárát, de várhatóan hamarosan más indiai nagyvárosokban is elérhetővé teszik azt - számol be a vezető internetes kiskereskedelmi vállalat lépéséről a BBC.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Pharmacy néven elinduló internetes kereskedés vényköteles, recept nélkül kapható, valamint a hagyományos ájurvédikus indiai orvosláshoz kapcsolódó termékeket egyaránt kínál majd. A cégnél elmondták: úgy gondolják, a szolgáltatással a vásárlók igényeit elégítik ki, hiszen az online vásárlással nem kell kimozdulniuk otthonaikból, ami különösen fontos a koronavírus terjedése miatt.

Az Amazon számára nem teljesen ismeretlen terep a gyógyszerkereskedelem, 2017-ben már elindította ezt a tevékenységet, majd később egy gyógykészítmények házhozszállítását végző startup felvásárlásával erősítette meg azt.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Januárban a cég benyújtotta az Amazon Pharmacy kifejezése vonatkozó védjegyoltalmi kérvényt az Egyesült Királyságban, Ausztráliában illetve Kanadában is.

Emögött vélhetően az a szándék állt, hogy a cég az USA-n kívül is növekedhessen a vényköteles termékek forgalmazásában.

India pedig egyékbént sem ismeretlen terep az amerikai techvállalat számára. Idén év elején a cégvezető Jeff Bezos tett ígéretet arra, hogy komoly befektetéseket visznek Indiába, a már ott elköltött 5 milliárd dollár mellé.

Bezos akkor úgy fogalmazott: "a XXI. század India évszázada lesz."

Májusban az Amazon Bengaluruban megjelent az ételkiszállítás piacán is, igaz, egyelőre csak tesztelik a fogadtatást.

null

null

A Walmart, az Amazon legnagyobb, eredendően hagyományos kiskereskedőként indult vetélytársa, szintén nagy fantáziát lát az indiai piacban és a növekvő gazdaságban.

Egy másik meghatározó technológiai vállalat, a Google szintén komoly befektetési programot hajt végre Indiában, a különféle digitális szolgáltatások piacán.

Több milliárd dollárt költött részesedésszerzésre, majd idén júliusban a Google anyaholdingja, az Alphabet jelentette be: 10 milliárd dollárt fordítanak India digitális fejlesztésére. Erről ebben a cikkében írt az Origo.