Újfajta automatát tesztel az egyik diszkontlánc Németországban

ALdi bolt bevásárlás élelmiszer
Vágólapra másolva!
Az Aldi diszkontlánc a délnyugat-németországi Haßloch városban, nem messze Frankfurttól, egy állandóan működő „ALDImat" nevű automatát tesztel, hogy ezzel kompenzálja a rövidebb nyitvatartási idejét. A gép negyven terméket kínál, amelyek a grillezési és a reggeli igények kielégítésére szolgálnak.
Vágólapra másolva!

Ez a világ első ALDImatja, mely csupa olyan termékeket árul, melyekre szükség lehet az üzlet nyitva tartási idején kívül is. Bevezetését az indokolta, hogy az üzletek nyitvatartási ideje korlátozottabb, mint a legtöbb versenytársé, ezért

a diszkontlánc veszteségeket szenved a késő esti kerti sütögetéshez és a kora reggelhez kapcsolódó termékek értékesítésében.

Az automata értékesítés lehet az egyik módja annak, hogy az üzletlánc csökkentse a veszteségeit.

ALDImat néven nyitva tartási időn kívül is értékesítő automatát tesztel a cég Németországban (a kép illusztráció) Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az automata hűtve tárol mintegy negyvenféle árucikket, melyek között a nagyobb márkák termékei és a vállalat saját márkás termékei egyaránt megtalálhatók.

Az automata kiszolgálás felár, illetve sürgősségi díj nélkül zajlik, az árak megegyeznek az automatához tartozó üzletben kapható termékek árával.

A diszkontlánc emellett a pénztár nélkül dolgozó Amazon Go üzletek saját változatát próbálja kiépíteni olyan startupok segítségével, melyek az automatikus árufelismerés és az öntanuló gépi rendszerek területén fejlesztenek.

Forrás: Retaildetail.eu