A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon

Makó, 2020. július 24. Szakember dolgozik a Váll-Ker Kft. makói üzemében 2020. július 24-én. Ezen a napon átadták a cég kormányzati és uniós támogatással megvalósult, 660 millió forintos kapacitásbővítő beruházását. A magyar tulajdonban álló cég fő tevékenysége a fatüzelésű fémkandallók, tűzterek és központifűtés-kandallók gyártása, de a cég saját tervezésű grillkészüléket, kemencét is készít, értékesít. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon - mondta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Felidézte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint a legrosszabb foglalkoztatási adatok áprilisban voltak: 130-140 ezer ember veszíthette el az állását.

Májusban ugyanakkor már 38 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, júniusban pedig további 58 ezerrel.

Szakember dolgozik a Váll-Ker Kft. makói üzemében Forrás: MTI/Rosta Tibor

Ez azt jelenti, hogy körülbelül 30-40 ezer emberrel kevesebb dolgozott június végén a járvány előtti foglakoztatási szinthez képest,

júliusban pedig tovább nőtt az állással rendelkezők száma

- mondta.

Az otthoni munkavégzésről megjegyezte, a munkavállalók szeretnek bejárni a munkahelyükre, de értékelik, ha nem kell minden nap megtenniük.