Új folyami híd épül Magyarországon

FOLYÓ FOTÓ FOTÓTECHNIKA híd KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY légi felvétel Mura TÁJ
Letenye, 2019. július 24. A felújított Mura-híd Letenyénél a magyar-horvát határon 2019. július 24-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A Murakeresztúr és a horvátországi Kotoriba (Kotor) közötti Mura-híd, a rávezető út és kerékpárút előzetes terveinek elkészítésére írt ki nyílt tendert a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Vágólapra másolva!

Az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg a tenderfelhívás, amely a korábbi megvalósíthatósági tanulmányterv felülvizsgálatára, új tanulmányterv készítésére, valamint környezeti hatástanulmány elkészítésére és környezetvédelmi engedélyezési eljárásra történő benyújtására szól - írja a theworldnews.net.

A tervezett Mura híd négytámaszú és mintegy 170 méter hosszú lesz, a határon átvezető 2x1 forgalmi sávos út hossza 1,6 kilométer, míg a kerékpárút 3,3 kilométeres lesz.

Az ajánlattétel határideje szeptember 10.

A felújított Mura-híd Letenyénél a magyar-horvát határon 2019. július 24-én Forrás: MTI/Varga György

A közbeszerzés rövid ismertetése:

Tervezési szerződés a Murakeresztúr (H) - Kotoriba (Kotor) határmenti infrastruktúrafejlesztés megvalósíthatósági tanulmányterv felülvizsgálatára, tanulmányterv készítésére, valamint Környezeti Hatástanulmány (KHT) elkészítésére és környezetvédelmi engedélyezési eljárásra történő benyújtására.

  • Az itt található Mura-híd korábbi megvalósíthatósági tanulmánytervének, valamint a kapcsolódó háttéranyagoknak a feldolgozása és a következtetések levonása.
  • Az új nyomvonalon tervezett határon átvezető országos közút és kerékpárút, valamint híd műtárgy Környezeti Hatástanulmány (KHT), Natura 2000 hatásbecslési dokumentáció, valamint az Espoo-i egyezmény szerinti környezetvédelmi engedély megszerzésére alkalmas környezetvédelmi dokumentációjának elkészítése és környezetvédelmi engedélyezési eljárásra történő benyújtása.