Megnyitották a balatonfüredi borheteket

NAGY István; BÓKA István
Balatonfüred, 2020. augusztus 7. Nagy István agrárminiszter (b2), Bóka István polgármester (b) és Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere (b3) a Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozat megnyitóján a Tagore sétányon 2020. augusztus 7-én. Az érdeklődők itt kóstolhatják meg augusztus 7-30. között a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb nedűit, 30 fajtából közel 300-féle bort. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Megnyitották a balatonfüredi borheteket. A rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
Vágólapra másolva!

Nagy István agrárminiszter a megnyitón kiemelte: a járványhelyzet következményeinek enyhítése érdekében

a gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintos mentőcsomagból 1,8 milliárd forintra pályázhatnak a borászok.

A pályázatot augusztus 10-étől lehet benyújtani.

Beszámolt arról is, hogy 4,8 milliárd forintos keretet szánnak a minőségi bormarketingre. Ezt az összeget arra fordítják, hogy minden magyar ember ismerje meg a kiváló minőségű magyar borokat.

Nagy István agrárminiszter (b2), Bóka István polgármester (b) és Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere (b3) a Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozat megnyitóján a Tagore sétányon 2020. augusztus 7-én. Az érdeklődők itt kóstolhatják meg augusztus 7-30. között a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb nedűit, 30 fajtából közel 300-féle bort Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szavai szerint

még soha nem volt olyan aktuális a borfogyasztást kísérő egészségedre! jókívánság, mint most.

A rendkívüli helyzetben még nagyobb jelentősége van az egészségnek, mint máskor.

Nagy István beszédében méltatta, hogy az augusztus 7. és 30. között zajló balatonfüredi borhetek az összefogásról szól, és az élet szépségét hirdeti. Mint mondta, minden esztendőben Balatonfüred városának életszeretete hatja át a rendezvényt. A bor hozzátartozik a jókedvhez, ezt jöttünk ünnepelni - tette hozzá.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (FIDESZ-KDNP) azt hangsúlyozta, sokáig kérdéses volt, hogy megtartják-e a borheteket a járványhelyzet miatt, végül a biztonsági intézkedések betartásával a rendezvény lebonyolítása mellett döntöttek. A balatonfüredi Tagore sétányon 24 Balatonfüredi-Csopaki borvidékről származó borász kínálja közel 300 féle borát.