Az Uber brit techvállalatot vásárol fel

Uber, logó, alkalmazás, telefon
The Uber ride sharing application is seen running on an iPhone in this photo illustration taken on 28 August, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Uber nemrég bejelentette, hogy felvásárolják a brit Autocab nevű tech vállalatot, így a szolgáltatás olyan területeken is elérhető lesz, ahol eddig nem.
Vágólapra másolva!

Az Uber az elmúlt időszakban nem teljesít jól, ráadásul a járvány is kifejezetten rossz hatással volt nem csak a cégre, hanem a teljes szektorra.

A közösségi fuvarmegosztással foglalkozó amerikai vállalat azonban ennek ellenére is terjeszkedni próbál, a mostani felvásárlás révén pedig még nagyobb területen lesz elérhető.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyit fizetett az Uber az akvizíció során. Jamie Heywood, az Uber észak- és kelet-európai igazgatója kiemelte, hogy az Autocab több mint harminc éve sikeresen együttműködik a taxi és a magánbérleti szolgáltatókkal szerte a világon, és az Uber sokat tanulhat a tapasztalataiból.

Az Uber emellett közölte azt is, hogy továbbra is igyekezni fognak felpörgetni az üzletet, ezért elképzelhető, hogy további felvásárlások jönnek különböző területeken.