Fizetési terminálokká alakítaná a telefonjait az Apple

Apple Card, bankkártya
CUPERTINO, CA - MARCH 25: Apple Inc. CEO Tim Cook speaks during a company product launch event at the Steve Jobs Theater at Apple Park on March 25, 2019 in Cupertino, California. Apple announced the launch of it's new video streaming service, unveiled a premium subscription tier to its News app, and announced it would release its own credit card, called Apple Card. (Photo by Michael Short/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Apple nemrég felvásárolta a Mabeewave nevű vállalatot, melynek technológiája révén, hamarosan az iPhone telefonok is képesek lesznek bankkártyás fizetések elfogadására és feldolgozására, úgy, ahogy a banki terminálok.
Vágólapra másolva!

Az Apple a mostani startup felvásárlásával képes lesz az iPhone készülékeket fizetési terminállá alakítani, ehhez csupán egy NFC csipre van szükség. A technológia integrálását követően az iPhone készülékek képesek lesznek bankkártyát is elfogadni, de akár egy másik telefonnal is lehet majd fizetni a különböző pay funkciók (Google Pay, Apple Pay, Ali Pay) segítségével.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Michael Short

Az NFC csipek már az iPhone 6 óta megtalálhatóak az Apple készülékeiben és ki is használják azt az Apple Pay fizetési megoldással. A Bloomberg értesülései szerint az Apple nagyjából 100 millió dollárt fizetett a Mabeewave felvásárlásáért és megtartotta a startup összes dolgozóját is.

Érdekesség, hogy az Apple egyik nagy riválisa a telefonos piacon, a Samsung tavaly még partnere volt a Mabeewave-nek, ráadásul pénzt is fektettek a cégbe.

Az Apple idén különösen nagy hangsúlyt fektet a felvásárlásokra, hiszen eddig már hetet hajtottak végre. Az egyik legnagyobb, a Dark Sky időjárás jelentéssel foglalkozó alkalmazás megvásárlása volt, amely az egyik legnépszerűbbnek számított az Androidos operációs rendszereken. Az ügylet következtében a Dark Sky augusztus 1-jével elérhetetlen lett az Androidos telefonokon.