Az ország, ahol tíz év alatt megháromszorozódhat a nők vagyona

Woman wearing red glasses with money in her hand Shirt Fashion Posing Portrait Women Fashion Model Currency Young Adult Smiling Dollar Sign Beauty Backgrounds Caucasian Ethnicity One Person Heat - Temperature Wealth Happiness Elegance White Red Blue Moder
Portrait of redhead women in red glasses with money on blue background
Vágólapra másolva!
Az amerikai nők jelenleg több mint 10 ezer milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek az Egyesült Államokban. Egy friss jelentés szerint ez azonban a háromszorosára nőhet, mindössze egy évtizeden belül.
Vágólapra másolva!

A következő években hatalmas lendülettel bővülhet az amerikai nők által birtokolt pénzügyi eszközök mértéke. A McKinsey & Co. kutatása szerint ugyanis a jelenlegi 10 ezer milliárd dolláros vagyon 2030-ra elérheti a 30 ezer milliárd dolláros szintet – írja a Bloomberg.

A háttérben elsősorban az áll, hogy a bébibumm-generációnak is hívott nemzedék tagjai körében a következő években valószínűleg sok olyan nő lesz, aki megörökli a házastársa vagyonát.

Ez az a generáció, melynek tagjai 1945 és 1965 között születtek.

A jelentés hozzáteszi, a másik ok, hogy a fiatalabb nők körében egyre jobban érezhető a tudatos vagyongyarapítás, ami szintén hozzájárul a komoly növekedési potenciálhoz.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Massonstock/Massonstock

Mindez pedig a történelemben példátlan mértékű vagyoni átrendeződést eredményezhet az Egyesült Államokban a következő 3-5 évben, az évtized végére pedig a nők által kezelt vagyon megtriplázódhat a 2020-ban mért szinthez képest – hangsúlyozta a jelentés.

Jelenleg egyébként az USA-ban férfiak kezében van a teljes vagyoni eszközök majdnem 70 százaléka.

A következő években várható átrendeződésnek pedig a vagyonkezelés szempontjából is fontos következményei lesznek. A szektorban ugyanis a nők jelenleg csupán 15 százalékot tesznek ki a pénzügyi tanácsadók körében. A McKinsey kiemelte, ahogy az amerikai nők egyre fontosabb ügyfelek lesznek a vagyonkezelői üzletág számára, úgy lesz egyre nagyobb szükség arra, hogy az iparág rendszerszerűen alkalmazkodjon az új igényekhez. Ez egyébként nem volna példátlan folyamat, az autóipar és az ingatlanszektor már átesett ezen a változáson – tették hozzá.

Ráadásul magának az iparágnak is érdekében áll az alkalmazkodás.

A jelentés szerint ugyanis e generáció női ügyfeleinek bevonása harmadával növelheti a tanácsadók bevételeit.

A fiatal nők – különösen az Y generáció tagjai – pedig szintén hatalmas lendületet adhatnak a vagyonkezelési szektor bevételeinek.