Jó hírek érkeztek Ázsia egyik legjobb légitársaságáról

Singapore Airlines, Airbus A380
An Airbus A380 from Singapore Airlines at the Roissy-Charles de Gaulle Airport, France is ready to depart for Singapore on November 14, 2009.
Vágólapra másolva!
Az elemzők szerint a Singapore Airlines, bár szintén nehéz helyzetben van a koronavírus-válság következtében, még mindig jobban áll, mint versenytársai – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Brendan Sobie, a Sobie Aviation független elemzője elmondta, hogy a Singapore Airlines "jobb helyzetben van" versenytársainál, mivel a vállalat likviditási helyzete a globális légiközlekedési iparban a legjobbnak számít.

Illusztráció Forrás: AFP

– fejtette ki az elemző.

A Singapore Airlines szerdán 816,2 millió dolláros nettó veszteséget jelentett az első negyedévben, mivel a koronavírus-járvány globális terjedése miatt a piaci feltétek gyorsan romlanak.

A légitársaság a múlt héten bejelentette, hogy körülbelül 8 milliárd dollár bevételt gyűjtött be többek között járművek jogainak kibocsátásával, és finanszírozással. A független elemző szerint ez az összeg akár egy évig is kitarthat.

Illusztráció Forrás: AFP/DPA/Singapore Airlines

Továbbá a vállalat 6 milliárd szingapúri dollár értékű kötelezően átváltható kötvényekkel is rendelkezik, amit a korábbi likviditási intézkedéseik részeként jelentettek be.

Brendan Sobie véleményével a Nomura elemzői is egyetértenek, akik július 29-én adták közzé feljegyzésüket, amiben a légitársaságot a megerősített pozícióba sorolják.

"A társaság likviditási pozíciója kezelhetőnek tűnik, mivel biztonságos finanszírozással egészíti ki a kötelező átváltható kötvényeket (MCB)" – írták a szakértők, hozzátéve, hogy a vállalat 220 repülőgépéből 148 jelenleg a földön parkol, 32 utasszállítót, hét teherszállítót üzemeltetnek, továbbá

33 személyszállító repülőgépet jelenleg teherfuvarozásra használnak.

Az elemzők szerint ugyan a légitársaság az elkövetkezendő években sokkal kisebb lesz, és hosszú időbe telik majd a helyreállás. Ugyanakkor várhatóan ez teljes mértékig megtörténik majd.