A mobilpiac óriása megmondta, mikor lendülhet fel a telefonok kereslete

Samsung, logó
The Samsung logo is displayed on the facade of the Samsung headquarters in Milan on November 7, 2017. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai ipari konglomerátum, a Samsung, a mobilkészülékek és a fogyasztói elektronika iránti kereslet fokozatos javulását várja az év második felében – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A vállalat szerint ugyan a kockázatok továbbra is fennállnak, a Samsung a rugalmas ellátási lánca révén könnyedén reagál majd a kereslet ismételt élénkülésére.

Illusztráció Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az okostelefonokban és a játékkonzolokban használt chipek iránti kereslet várhatóan helyreáll az új termékek bevezetésének következtében.

Az adatközpontokban használt chipek iránti kereslet azonban továbbra is bizonytalan marad, mivel az ügyfelek nem költenek annyit új szerverek és memória-chipek vásárlására, mint korábban.

A Samsung részvények 0,17 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat korábban bejelentette, hogy a júniusban véget ért üzleti negyedév eredménye megfelel a korábbi iránymutatásoknak.

A dél-koreai vállalat az

Apple-nek gyártott kijelzőpanelek esetében teljes bevétel helyreállást vár a negyedik negyedévben.

A második negyedéves működési nyereség elérte a 6,81 milliárd dollárt, ami

23 százalékkal több az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

Emögött a memória chipek és készülékek szilárd kereslete, valamint – az elemzők szerint – az Apple-től származó egyszeri kifizetés áll. Az éves bevétel 6 százalékkal esett vissza az egy évvel ezelőttihez képet, főleg az okostelefonok és más eszközök iránti kereslet gyengülése miatt.

A Samsung augusztus elején mutatja be a fő termékének számító legújabb Galaxy Note készüléket, valamint az összecsukható készülékét is.