Csalók kínálnak nyereményjátékot az egyik nagy áruházlánc nevében

Auchan
Budaörs, 2018. augusztus 27. Vásárlók az Auchan budaörsi áruházban 2018. augusztus 27-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Auchan hipermarketlánc újabb adathalász-tevékenységre figyelmeztet: nem hirdetnek nyerteseket felugró böngészőablakokban.
Vágólapra másolva!

Az Auchan Magyarország a nyereményjátékainak nyerteseit csakis saját felületein és weboldalán teszi közzé, illetve a nyerteseket az adott játékszabályzatban leírt módon közvetlenül értesíti, más oldalakon elhelyezett felugró ablakban soha! - írja honlapján az áruházakat üzemeltető cég.

Az Auchanhoz nem köthető oldalon megjelenő nyerteslista és nyeremények nem a cégtől származnak, azok valótlanok, és az Auchan nevével való visszaélésnek minősülnek.

A cég azt kéri a vásárlóktól, hogy ilyen értesítések esetén soha ne adják meg adataikat, mert azokkal visszaélhetnek. Egyben kérik a vásárlók tájékoztatását, ha ilyen jelenséggel találkoznak.

Adathalász-támadásra figyelmeztet az Auchan - nem ők hirdettek nyereményjátékot a céghez nem köthető, felbukkanó böngészőablakokban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mint arra az Origo is számtalan esetben felhívta már a figyelmet, még mielőtt bármit is lépünk,

minden jelentősebb akciót vagy nyereményjátékot ellenőrizzünk le a kereskedő vagy a szolgáltató weboldalán!

Amennyiben erre nincs időnk, akkor hívjuk fel a vevőszolgálatot, illetve ügyfélszolgálatot a gyors és hiteles tájékoztatás érdekében. Azok az akciók vagy nyereményjátékok, amelyek túl vonzóak, általában csalási kísérletek, ha pedig ezek felugró böngészőablakban vagy feliratkozás nélküli kéretlen e-mailként, esetenként rossz magyarsággal érkeznek, akkor pedig egész biztosan.