Hol ellenőriz a héten az adóhatóság?

Egyszerűsített havi bevallást kínál az adóhatóság az átalányadózóknak
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 6-án kezdődött 28. héten.
Vágólapra másolva!

Kiemelt ellenőrzési témakör: katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében - írja az Üzletem.hu.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 1. és 17. között a III. kerületi Római parton a számla-, nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá az építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai július 6. és 12. között,

  • hétfőn Szentlőrincen, a vendéglátóhelyeken,
  • kedden Villányban, a szőlőbor-termelőknél,
  • csütörtökön pedig Komlón, a Tesco Áruház üzleteiben ellenőriznek.

A próbavásárlások mellett a revizorok vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az áruk eredetét is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok azt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Békés megye

2020. július 6. és 17. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületeken. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 13. és 16. között Borsod megyében ellenőrzik a különböző építési területeken dolgozó vállalkozásoknál a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai július 6. és 8. között fokozottan ellenőrzik a megyében a fagylaltozókat, cukrászdákat, kávézókat.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek áfa gyűjtőinek használatát vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2020. július 7. és 9. között építkezéseken, piacokon és közterületeken ellenőriznek a megyében. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júliusban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a cukrászdát, fagylaltozót üzemeltető vállalkozásoknál.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a közterületeken, strandokon, fürdők területén értékesítést végző vállalkozásokat ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. július 6. és 10. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 6. hétfő: Balassagyarmat és környéke
  • július 7. kedd: Bátonyterenye és környéke
  • július 8. szerda: Salgótarján és környéke
  • július 9. csütörtök: Pásztó és környéke
  • július 10. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 6. és 12. között az autószerelőket ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten folytatja az építőiparban dolgozók bejelentésének ellenőrzését.

Emellett ellenőrzésekre számíthatnak az alábbi tevékenységet végző vállalkozások:

vendéglátóhelyek, különösen azok, amelyek a kedvezményes 5 százalékos áfát alkalmazzák,
a strandokon működő kereskedők és vendéglátóhelyek.
A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Az NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 27. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.

  • június 29. hétfő: Fehérgyarmat
  • június 30. kedd: Nagyhalász, Ibrány
  • július 1. szerda: Újfehértó, Kálmánháza
  • július 2. csütörtök: Nyírmada, Vásárosnamény
  • július 3. péntek: Nyírpazony, Nyírtura

A NAV munkatársai ellenőrzik a zöldség-, gyümölcsárusokat, a kereskedelmi- és vendéglátóhelyeket, az ételkiszállító vállalkozásokat, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 6. és 17. között a fagylaltozókat, cukrászdákat és a szezonális termékeket árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • július 6. hétfő: Bátaszék
  • július 7. kedd: Tolna
  • július 8. szerda: Simontornya
  • július 9. csütörtök: Tamási
  • július 10. péntek: Bonyhád

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 1. és 12. között a fagylaltozókat, kávézókat, cukrászdákat ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsődlegesen a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát ellenőrzik.