Már luxus női kézitáskákba is érdemes befektetni

Himalaya Birkin táska
A Matte White Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin with 18K gold and diamond hardware -- one of the most valuable handbags in the world -- sits on display during a preview at Christies in Hong Kong on May 4, 2016. (Photo by ISAAC LAWRENCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A luxus kézitáskák remek befektetésnek bizonyulnak, mivel jobb hozamot eredményeznek, mint a képzőművészeti alkotások, a klasszikus autók vagy a ritka whisky italok. Az Art Market Research (AMR) új jelentése igazolja, hogy ezek manapság remek üzleti befektetésnek számítanak – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

„Ez a leggyorsabban növekvő gyűjtői terület, és az első alkalom, hogy ebben a kategóriában a nők többségben vannak" – mondta Sebastian Duthy, az AMR vezérigazgatója.

Illusztráció Forrás: AFP/Isaac Lawrence

Az AMR a világ vezető aukciós házaitól kért be adatokat a

Hermès, Louis Vuitton és Chanel kézitáskák

teljesítményének mérésére, összesítésére. A híres tervezők által megálmodott darabok az aukciókon gyakran meghaladták az eredeti bolti árukat.

– fejtette ki Duthy.

Illusztráció Forrás: AFP/Isaac Lawrence

Példa erre egy 18 karátos fehér arannyal és gyémánttal kirakott Himalaya Birkin táska, ami

egy 2016-os árverésen 300 ezer dollárért (94 millió forint) kelt el

– ez az eredeti bolti ár duplája – és egyúttal ez minden idők legdrágább kézitáskája, amelyet aukción értékesítettek. Érdekesség, hogy a legdrágább kézitáskák első hat helyét mind a Birkin termékek foglalják el. A legolcsóbb Birkin táskák mintegy 5 ezer dollárba (1,5 millió forint) kerülnek.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a Birkin táskák értéke 42 százalékkal nőtt az elmúlt évben, míg Banksy műalkotásai pedig.23 százalékkal növekedtek.