Mobilszolgáltatót venne az Amazon

titokban chat mobil india
A journalist checks his smartphone while waiting for the ChatON launch in New Delhi on April 16, 2014. Samsung unveiled version 3.5 of ChatON, a multi-platform service available across Android, iOS, windows and Blackberry, which offers new features like up to 1GB file sharing, instant message translation between English and Hindi, and up to 1001 members group chat and easy location sharing. AFP PHOTO/Prakash SINGH / AFP / PRAKASH SINGH
Vágólapra másolva!
A kiskereskedelmi óriáscég, az Amazon egy indiai mobilszolgáltató részesedésének megszerzését mérlegeli, amivel követné a Facebook hasonló lépését.
Vágólapra másolva!

Az Amazon előzetes tárgyalásokat folytat a második legnagyobb indiai mobilszolgáltató, a Bharti Airtel részesedésének megvásárlásáról, legalább 2 milliárd dollár értékben, mellyel követné a Facebook és más hasonló amerikai techóriások lépését.

Az Amazon tárgyalásai még kezdeti szakaszban vannak, és mintegy 5 százalékos részesedés megvásárlásáról szólnak.

A megállapodás elősegítené, hogy az Amazon könnyebben elérje a Bharti 300 millió előfizetőjét, ami nagyságrendileg azonos a teljes amerikai lakosság méretével.

Az indiai mobilszolgáltató spekulációnak nevezte a részesedés értékesítését az Amazonnak, az Amazon indiai szóvivője pedig nem kívánta kommentálni az értesülést.

Az Amazon a Bharti résztulajdonának megvásárlásával az Egyesült Államok lakosságával felérő nagyságrendű ügyfélhez juthatna el könnyebben Ázsia második legnépesebb országában Forrás: AFP/Prakash Singh

Pedig nem lenne meglepő, ha a hír végül mégiscsak igaznak bizonyulna, az amerikai technológiai és befektetési óriások ugyanis jelentős részesedéseket vásárolnak mostanában az indiai vállalatokban, hogy ezzel jelenlétet és pozíciót szerezzenek Ázsia második legnépesebb piacán.

A Facebook mintegy 5,7 milliárd dollárt fektet be a Mukesh Ambani Reliance Industries nevű cégbe, miközben ugyanide szeretné magát bevásárolni a Microsoft is.

Az Amazonnak már vannak gyökerei Indiában, ahol Jeff Bezos, a mammutcég vezetője személyes látogatásakor ígéretet tett arra, hogy az USA-n kívüli egyik legnagyobb e-kereskedelmi részlegét az ázsiai országban építi fel.

Forrás: Bloomberg.com