Sok turistára számítanak idén vidéken

Magyarország turizmus, Budapest
Vendégek egy vendéglátóhely teraszán a budapesti Bálnánál 2020. május 18-án. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat a kormány először május 4-én enyhítette. Pest megyét kivéve vidéken ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. Május 14-től Pest megyére is a többi megyével azonos szabályok vonatkoznak, május 18-tól Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás, és megkezdődött az intézkedések fokozatos enyhítése.
Vágólapra másolva!
Bár a fővárosban a turizmus fellendülését őszre várják, vidéken a nyár közeledtével egyre lendületesebben alakul a forgalom, a Balatonnál pedig kifejezetten jó szezont várnak – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A fővárosban még várni kell a vendéglátóhelyek és a szórakozóhelyek teljes körű nyitására, azonban péntektől már nemcsak a teraszokon, hanem a belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket – természetesen a megfelelő biztonsági előírások mellett.

Illusztráció Forrás: MTI/Mónus Márton

– mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az elnök hozzátette, hogy Budapesten az ősztől lehet számítani forgalomnövekedésre, a külföldiek visszatérésére, addig azonban a szolgáltatók egy része ki sem nyit, vagyis a megszokott fővárosi kínálat nem áll vissza a főszezonban.

Ugyanakkor várhatóan megnő a belföldi turisták, valamint a szomszédos országokból érkező vendégek száma.

Illusztráció Forrás: MTI/Mónus Márton

Vidéken kimondottan lendületesen alakul a nyaralási szezon, pünkösdre magas a szálláshelyek foglaltsága, és még mindig erősen nő a foglalások aránya az őszi hónapokra, illetve az év végére is.

A kiemelt üdülőövezetekben a nyári főszezonban biztosan erős lesz a látogatottság, a Balatonnál komoly forgalmat várnak – a vendéglátóhelyek a tó körül kifejezetten sok vendéget fogadtak már az elmúlt hétvégéken is.

Flesch Tamás elmondta, hogy a 2021-es év a külföldi turisták szempontjából kifejezetten jól alakulhat.