A jövő héten megindul a munka a Toyota két utolsó európai üzemében

Toyota embléma
A Toyota logo seen during the second press day at the North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, Michigan, USA, 12 January 2015. Photo: ULI DECK/dpa
Vágólapra másolva!
A Toyota a jövő héten újraindítja a gyártást két utolsó még nem termelő európai üzemében is a Toyota Central Europe Kft. MTI-nek adott tájékoztatása alapján.
Vágólapra másolva!

A Toyota két utolsó, járványvédelmi korlátozások miatt leállított üzemében, a Toyota Motor nagy-britanniai érdekeltségének burnastoni üzemében, valamint a csehországi Kolinban működő Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) üzemben is megindul a termelés a május 25-én kezdődő héten.

A Toyota az idei első negyedévben a járványügyi korlátozások miatt a világ számos részén felfüggesztette a termelést üzemeiben. Kínában február közepén indította el a termelést négy üzeme közül háromban, majd a negyedik üzem márciusban állt munkába. Áprilisban indult újra a termelés a franciaországi és lengyelországi üzemekben, majd májusban Észak-Amerikában és a többi európai üzemben.

A Toyota mintegy 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül vagy közvetve Európában.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

Tavaly a Toyota 10,74 millió járművet értékesített, így a második legnagyobb autógyártó lett a 10,97 milliós értékesítéssel vezető Volkswagen konszern után.