A NASA fizet annak, aki bevállalja a 8 hónapos Mars-szimulációt

Mars felszíne
Surface de Mars vue par la sonde Mariner 7 - Mariner 7 view of martian craters - Crateres martiens pres du pole sud vus par la sonde Mariner 7 en aout 1969. Image recolorisee. Mars craters near south pole seen by Mariner 7 in august 1969. Recolorized picture ©Steven Hobbs/Nasa/Novapix/Leemage
Vágólapra másolva!
Az már nem kérdés, hogy előbbvagy utóbb, de el fogunk jutni a Marsra, a kérdés inkább az, hogy mikor. Egyre több cég tesz komoly erőfeszítéseket a megvalósítás érdekében, a NASA pedig hamarosan elkezdi azt a 8 hónapos szimulációs programot, amelyben az utazást és annak hatásait vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A NASA arra készül, hogy egy csoport emberrel teszteli a 8 hónapos bezártság szimulálását, ezért pedig fizetnek majd a résztvevőknek.

A kísérlet Moszkvában lesz és nagyjűból úgy fog zajlani, mint egy korábbi szimuláció, akkor azonban csak négy hónapra zárták be a résztvevőket.

Az "űrhajósok" nem lesznek teljesen izolálva, hiszen egymással érintkezhetnek, azonban végig az űrhajón belül kell maradniuk, onnan nem jöhetnek ki. Ez azért fontos, mert a tudósok így tanulmányozni tudják, hogy milyen hatással van a legénységre a több hónapon át tartó összezártság, és milyen egészségügyi következményei lehetnek egy ilyen útnak.

Illusztráció Forrás: AFP/leemage/Steven Hobbs/Nasa/Novapix

A NASA 30 és 55 év közötti jelentkezőket keres, akik az angol mellett beszélnek oroszul is. Emellett elvárás a felsőfokú iskolai végzettség.