Csúcson a kínai okostelefon-gyártó óriásvállalat

vietnám, okostelefon
Vágólapra másolva!
Kedvező első negyedéves eredményekről számolt be a világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártójának számító kínai Xiaomi, és részesedése 10 százalék fölé emelkedett a világpiacon.
Vágólapra másolva!

A kínai techcég 49,7 milliárd jüanos árbevételről számolt be az idei első negyedévben, túlszárnyalva az elemzői várakozásokat, és közel 14 százalékkal a tavalyi árbevételt.

Globális részesedése most első alkalommal emelkedett 10 százalék fölé az okostelefonok piacán

- emeli ki a friss gyorsjelentés kapcsán a gizchina.com.

A Xiaomi több mint 29 millió okostelefont adott el az első három hónapban, ami 4,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A jó teljesítmény elsősorban a kínai és az indiai eladásoknak volt köszönhető.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az okostelefonok értékesítéséből 30,3 milliárd jüanos bevételt könyvelhetett el a társaság. A vállalat nettó korrigált profit soron 2,3 milliárd jüan nyereséget realizált, ami szintén a várakozások feletti érték, és 11 százalékos növekedés éves bázison.

A menedzsment szerint a pandémia nem gyakorolt túlzottan negatív hatást a piacra, és március óta a kínai okostelefon-piac visszaállt a járvány előtti szintre, valamint az okostévék eladásai is közel vannak a tavaly év végi szinthez.