Újra gyártják az autókat a Fiat Chrysler brazil gyárában

2020.05.21. 12:45

Brazíliában is tart még a járvány, ám ennek ellenére a Fiat Chrysler gyárában ismét elindul a termelés, azonban a dolgozóknak szigorú szabályokat kell betartaniuk és rendszeresek lesznek a különböző ellenőrzések is annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban indulhasson meg a gyártás.

A Fiat Chrysler gyárában egyik fontos változás lesz, hogy a dolgozóknak egy alkalmazás segítségével minden reggel egyészégügyi ellenőrzést kell végezniük. Az autógyártó májusban indította újra a termelést egy kisebb leállás után, azonban továbbra sem lehet tudni, hogy mekkora kereslet lesz az új járművek iránt.

Éppen emiatt némiképp lassul a termelés, tehát kevesebb dolgozóra van szükség, ez pedig segít abban, hogy az üzem területén könnyebben betartsák a kötelező távolságot az emberek között.

Az otthoni kötelező egészségügyi vizsgálat után a munkavállalókat a cég saját buszaival szállítja a gyárba. Emiatt a Fiat Chrysler az elmúlt időszakban új járművekkel is bővítette a flottáját, hogy ezzel is könnyítse a dolgozók munkába jutását.

IllusztrációForrás: AFP/Miguel Medina

Kiépítettek egy olyan rendszert is, amely az üzemen belül folyamatosan ellenőrzi a dolgozók testhőmérsékletét. Akinek 37,5 fölé megy a hőmérséklete, azt azonnal elkülönítik és beviszik a nemrég készült orvosi létesítménybe, majd hazaküldik.

Ha valakinek pozitív lesz a tesztje, akkor a munkaterületét alaposan fertőtlenítik és minden olyan embert kivizsgálnak, akivel az adott dolgozó érintkezhetett. A teszteléshez szükséges eszközöket a vállalat maga szerzi be és állításuk szerint elegendő mennyiséggel rendelkeznek.