Újra gyártják az autókat a Fiat Chrysler brazil gyárában

Fiat, gyár, Olaszország, Torino, Mirafiori, autógyár
Robots manufactured by Comau are pictured on the assembly line of the Fiat 500 BEV Battery Electric Vehicle, the first of its kind in Europe, during its inauguration at the Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Mirafiori plant in Turin on July 11, 2019. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Brazíliában is tart még a járvány, ám ennek ellenére a Fiat Chrysler gyárában ismét elindul a termelés, azonban a dolgozóknak szigorú szabályokat kell betartaniuk és rendszeresek lesznek a különböző ellenőrzések is annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban indulhasson meg a gyártás.
Vágólapra másolva!

A Fiat Chrysler gyárában egyik fontos változás lesz, hogy a dolgozóknak egy alkalmazás segítségével minden reggel egyészégügyi ellenőrzést kell végezniük.

Az autógyártó májusban indította újra a termelést egy kisebb leállás után, azonban továbbra sem lehet tudni, hogy mekkora kereslet lesz az új járművek iránt.

Éppen emiatt némiképp lassul a termelés, tehát kevesebb dolgozóra van szükség, ez pedig segít abban, hogy az üzem területén könnyebben betartsák a kötelező távolságot az emberek között.

Az otthoni kötelező egészségügyi vizsgálat után a munkavállalókat a cég saját buszaival szállítja a gyárba. Emiatt a Fiat Chrysler az elmúlt időszakban új járművekkel is bővítette a flottáját, hogy ezzel is könnyítse a dolgozók munkába jutását.

Illusztráció Forrás: AFP/Miguel Medina

Kiépítettek egy olyan rendszert is, amely az üzemen belül folyamatosan ellenőrzi a dolgozók testhőmérsékletét.

Akinek 37,5 fölé megy a hőmérséklete, azt azonnal elkülönítik és beviszik a nemrég készült orvosi létesítménybe, majd hazaküldik.

Ha valakinek pozitív lesz a tesztje, akkor a munkaterületét alaposan fertőtlenítik és minden olyan embert kivizsgálnak, akivel az adott dolgozó érintkezhetett. A teszteléshez szükséges eszközöket a vállalat maga szerzi be és állításuk szerint elegendő mennyiséggel rendelkeznek.