A Lufthansa hamarosan 10 milliárd dolláros mentőcsomagot kaphat

lufthansa gép
Óriási bajban vannak a légifuvarozók
Vágólapra másolva!
A Lufthansa már egy ideje próbál bebiztosítani állami segélyt, hiszen a légitársaságot rendkívül nehezen érintette a koronavírus-járvány. Most úgy tűnik, hogy végre nyélbe ütik az üzletet, amely következtében 10 millió dollárt kaphatnak az államtól, de ennek következtében Németország 20 százalékos részesedést szerez a légitársaságban.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa nemrég bejelentette, hogy amennyiben létrejön a megállapodás, a német kormány két tagot delegálna a cég felügyeleti bizottságába,

de csak rendkívüli esetekben élnének szavazati jogukkal, például egy felvásárlás esetében.

A légitársaság már hetek óta egyeztet a berlini kormánnyal és egy ideig úgy tűnt, hogy nem közelednek az álláspontok. A napokban viszont felpörögtek a tárgyalások, legutóbb pedig már a Lufthansa is pozitívan nyilatkozott.

Illusztráció Forrás: AFP/Andreas Arnold

Egyenlőre a német kormány még nem tett végleges ajánlatot, de erre akár már ma, de a legkésőbb a hét folyamán sor kerülhet. Az összegről már sikerült megállapodni, azonban továbbra is kérdéses, hogy hány százalékos tulajdonjogot szerezne az állam a cégben és milyen feltételekkel.

A Lufthansa arra számít, hogy a feltételek között lesz a részvények utáni osztalékfizetés eltörlése és a menedzsment fizetésének maximalizálása is.

A feltételeket a légitársaság minden bizonnyal el fogja fogadni a túlélés érdekében, hiszen a 10 milliárd dollár biztosítaná a további működést és a vállalat életben maradását.