A Tesla szupertitkos akkumulátora mindent megváltoztathat

Tesla
A view shows flags at the US automotive and energy company Tesla showroom and service center in Amsterdam on October 14, 2018. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla régóta dolgozik egy új megoldáson az akkumulátoraihoz, hiszen az elektromos autók két legnagyobb hátránya a rövid hatótávolság és a magas ár. Mindkettőre megoldást kínálna a vállalat szerint egymillió mérföldig tökéletes állapotban üzemelő akkumulátor.
Vágólapra másolva!

A Reuters információi szerint az olcsóbb, nagyobb élettartalmú akkumulátort először Kínában mutatja majd be az elektromos autógyártó.

Az "egymillió mérföldes" akkumulátort a Tesla közösen fejlesztette ki a kínai Contemporary Amperex Technologyval és a maga Elon Musk által toborzott szakemberek tervezték meg.

A Tesla már jelenleg is piacvezetőnek számít a lítium-ionos akkumulátorok hatótávolságát illetően, azonban még így is sok panasz érkezik, hiszen a benzines változatok távbírását még nem érte utol a technológia, az elektromos autók viszont rendkívül drágák.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Hamarosan több részlet is kiderült majd az új találmányról, mert a Tesla a befektetőknek az úgynevezett "Battery Day" alkalmából bővebb tájékoztatást ígért.

Musk azt mondta, hogy az információk hallatán hitetlenkednek majd, hiszen ő is ezt tette. A szakértők szerint, amennyiben hinni lehet a híreknek, az újítással az elektromos autók egy árkategóriába kerülhetnének a benzinesekkel.