Óriási az érdeklődés a mai naptól elérhető Diákhitel Plusz iránt

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Alig fél nap alatt már több mint ezer felsőoktatási hallgató igényelte a Diákhitel Központnál a mai naptól elérhető, maximum félmillió forintos teljesen szabad felhasználású kamatmentes Diákhitel Pluszt. Több száz hallgató élt továbbá pár óra alatt a kormány által a diákhitelek kapcsán bevezetett további kedvező lehetőségekkel – adott tájékoztatást a Diákhitel Központ vezérigazgatója, dr. Magyar Péter.
Vágólapra másolva!

A kormány április 9-i döntése alapján, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel, a mai naptól elérhető a Diákhitel Központnál a Diákhitel Plusz, amit aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók maximum félmillió forint összegben igényelhetnek, amennyiben nem töltötték be 55. életévüket.

Az igényelt összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után, 5 éven belül kell visszafizetnie.

A felvett hitel teljes mértékben szabad felhasználású és kamatmentes.

A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon Forrás: MTI/Róka László

Jól mutatja, hogy az új termék megfelelő segítséget jelenthet a járványhelyzet miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került tanulóknak, hogy alig fél nap alatt több mint ezer hallgató igényelte azt. A Diákhitel Központ történetében ilyen számú igénylésre ilyen rövid idő alatt a 2001-es alapítás óta nem volt példa – tájékoztatott dr. Magyar Péter

Szintén május 1-től nyújt segítséget a több százezer felsőoktatási hallgatónak, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhetik a rendkívül kedvező kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1-et akár 350 ezer forint értékben.

Május 1-től továbbá meghosszabbításra került

  • a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határideje a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig,
  • illetve a 2020/2021-es tanév I. félévében december 31-ig.

A meghosszabbított igénylési határidőben egyúttal mód nyílik a már korábban igényelt diákhitelek összegének megemelésére is.

A mai naptól elérhető új terméket igénylők is jogosultak a kormány által 2018-tól bevezetett családtámogatásokra.

Amennyiben egy családban 2020. május 1. után megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

A Diákhitel Plusz bevezetésével a Nyelvtanulási Diákhitel igénylési lehetősége a mai naptól megszűnt, illetve a mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású Nyelvtanulási Diákhitelek a mai naptól kamatmentessé válnak.

A Diákhitel Pluszról és a módosítások részleteiről a Diákhitel Központ honlapján folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők.