A Netflix a járvány ellenére sem fogy ki a tartalmakból

Paris Games Week 2017 : Day Three At Porte De Versailles In Paris
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 02: Netflix logo is displayed during the 'Paris Games Week' on November 02, 2017 in Paris, France. Netflix is an American company offering streaming movies and TV series on the Internet. 'Paris Games Week' is an international trade fair for video games and runs from November 01 to November 5, 2017. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A filmipart is súlyosan érintette a koronavírus-járvány, hiszen nemcsak a mozik zártak be, hanem sok film és sorozatforgatás is kényszerszünetet rendelt el, ezért több olyan tartalom megjelenése is csúszik, amire idén számítottak a stúdiók és a különböző streamingszolgáltatók. A legtöbb elemző szerint az idei év gyakorlatilag mindenki számára nehéz lesz, a Netflix kivételével.
Vágólapra másolva!

A Disney, a Warner Bros., a Sony, az Universal és a Paramount mellett sok más stúdiónak is folyamatosan módosítania kell az idei évre tervezett filmbemutató időpontokat, mivel a legtöbb országban továbbra is zárva tartanak a mozik, biztosat pedig még senki nem tud mondani arról, hogy mikor nyithatnak meg.

Emiatt vannak olyan stúdiók, amelyek online próbálják bemutatni legújabb filmjeiket, ez viszont jelentős bevételkiesés számukra.

Ezzel szemben a Netflix-nél nincsenek gondok, írja a The Verge. A streamingszolgáltató magabiztosan állítja, hogy bőven van tartalmuk ahhoz, hogy kihúzzák az idei évet még úgy is, hogy rendkívül megnőtt a tartalmaik iránti kereslet, ráadásul rövid idő alatt 16 millió új előfizetőt regisztráltak.

illusztráció Forrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

A Netflix szerint még arra sem volt szükség, hogy néhány tervezett bemutatót elhalasszanak, hogy ezzel lassítsák a filmek és sorozatok fogyását.

Ted Sarandos, a Netflix tartalomigazgatója elmondta, hogy a 2020-as megjelenéssel időzített filmek és sorozatok döntő többsége már elkészült,

ezért őket nem érintette jelentősen a járvány, hiszen a forgatást követő utómunkálatokat az alkotók el tudják végezni különösebb nehézségek nélkül. Sarandos hozzátette, hogy már 2021-es tartalmak is készen állnak, tehát a jövő év első hónapjaiban sem kell aggódnia az előfizetőknek.

Az ok, hogy a többiekkel szemben a Netflix tele van tartalmakkal, hogy a szolgáltató egyszerre mutatja be a sorozatok teljes évadát, így a további évadok forgatása sokkal hamarabb megkezdődik, mint a hagyományos stúdióknál.

Sarandos kiemelte, hogy jelenleg 200 projekten dolgozik a vállalat, ezek közül már sok elkészült, vagy már leforgatták és az utómunkálatokat végzik. A Netflix másik nagy előnye, hogy ők egyébként sem szokták a filmjeiket moziban bemutatni (néhány kivételtőleltekintve), ezért a céget a mozik bezárása sem érinti.