Lélegeztetőgépeket is készít az iPhone gyártója

koronavírus, lélegeztetőgép, vírus, kórház, járvány, légzés
Ventilator machine controls. A ventilator is a machine that helps unconscious patient's to breathe.
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, még jó ideig nem állhat vissza normál, békeidőben zajló termelésre a világ legnagyobb elektronikai gyártóvállalata, a tajvani központú Foxconn. A Reuters arról ír, hogy most egy észak-amerikai partnerrel közösen lélegeztetőgépek gyártására állítják át wisconsini üzemüket.
Vágólapra másolva!

A Foxconn több más nagyvállalat mellett, az Applenek is szállít, gyáraiban készülnek az iPhone készülékek. Ahogy az Origo megírta, a koronavírus terjedésével, a távol-keleti gyáraik egy részét maszkok előállítására hangolták át, miután nagyon hamar globális hiány alakult ki azokból a fertőzés elleni küzdelmekben.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Science Photo Library/Ian Hooton

A Playstationt is gyártó tajvani óriáscég most a dublini székhelyű, de amerikai alapítású Medtronic nevű vállalattal fogott össze lélegeztetőgépek gyártására. A Medtronic a világ egyik vezető egészségügyi berendezéseket gyártó vállalata. Mindkét cég közleményt adott ki arról, hogy

technikusaik és tervezőik egy részét ilyen berendezések gyors megtervezésére és gyártásuk előkészítésére állították át azért, hogy minél több eszköz álljon rendelkezésre az intenzív kezelésre szoruló betegek ellátásában.

Nem a Foxconn az első, amely a nagyvállalatok közül gyors profilváltást hajt végre a járvány miatt. A Ford március végén jelentette be, hogy 100 nap alatt 50 ezer lélegeztetőgépet szállít majd michigani gyárukból, a General Electriccel együttműködve. Ezt követően termelésüket havi 30 ezer darabra növelik.