Fontos intézkedések az OTP-től, rengeteg ügyfél érintett

OTP, OTP Bank, OTP Bank Nyrt., Országos Takarékpénztár, OTP logó, OTP bankfiók, bankfiók, bank, bank fiók
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és mindent megtesz a kockázatok csökkentése, a járvány továbbterjedésének megfékezése érdekében. A bank kedvezményekkel és fejlesztésekkel is segíti, hogy az ügyfelek otthonról még könnyebben tudják intézni mindennapi pénzügyeiket - adta hírül az OTP.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján nagymértékben megnőtt az online fizetési megoldások használata. Az OTP Bank több szolgáltatás esetében módosított az igénybevétel feltételein, hogy ilyen formában is tovább ösztönözze ügyfeleit a digitális csatornák használatára.

Saját eszközeikkel megtesznek mindent annak érdekében, hogy ügyfeleik és kollégáik egészségét is megóvják. Most olyan kedvezményeket tettek elérhetővé, amelyek megkönnyítik a korszerű, digitális szolgáltatások használatát. Ezek segítségével otthonról, a nap 24 órájában intézhetők a pénzügyek, anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk a lakásunkból - mondta Takács Domokos, az OTP Bank igazgatója a Napi.hu-nak.

A bank intézkedései a következők:

- Jövedelemkiesés esetén is kedvezményes számlavezetés: azoknak az OTP-s lakossági ügyfeleknek, akiknek a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben nem érkezik jövedelem a számlájukra, és ezzel elvesztenék az ezért járó számlás és kártyás kedvezményeket (például kedvezményes számlavezetési díj), a pénzintézet automatikusan biztosítja a kedvezőbb díjszabást, ha januárban és/vagy februárban teljesültek a kedvezményes számlavezetés feltételei.
- Online utalásokkal kapcsolatos kedvezmények:

  • június végéig elengedi a moduláris felépítésű Bázis és Smart számlacsomaggal rendelkező ügyfelei számára az online utalási számlacsomag elemek havidíját, így 100 ezer/250 ezer forint összegű díjmentes, elektronikus utalást biztosít számukra;
  • az egyéb, lakossági forint számlacsomagokkal rendelkező ügyfelek számára 100 ezer forint összeghatárig biztosít díjmentes elektronikus utalást 3 hónapon keresztül, ha a kedvezményt április 6. és 20. között igényli az ügyfél az internetbankban.
Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

- Mobilfizetéssel kapcsolatos kedvezmények: az OTP Bank a Simple alkalmazásán keresztül díjmentesen biztosítja a Simple prepaid kártyák segítségével az érintéses mobilfizetés lehetőségét azoknak, akiknek a saját bankjuk esetleg nem biztosít mobilfizetési lehetőséget.

Fontos felhívást tett közzé az OTP

Az OTP Bank közzétette a honlapján, hogyan törleszthetik a hiteleket az ügyfelek. Az ügyintézés az internetbankban a legegyszerűbb. A bank piaci pozíciójából adódóan az OTP Bank ügyfeleinek nagy részét érintik a fizetési moratóriummal kapcsolatos intézkedések. Több ügyfélben merültek fel kérdések a számukra megfelelő megoldással kapcsolatban.

- Betéti kártyás fizetéssel kapcsolatos limitek díjmentes módosítása az internetbankban és a mobilalkalmazásban: azon ügyfeleknek, akik csak most ismerkednek az online vásárlással, kényelmes megoldást kínál a bank a betéti kártyás vásárlási limitek azonnali módosítására.
- A SZÉP kártyák felhasználási lehetőségei az elmúlt hetekben beszűkültek, ezért a két év után is a számlán lévő állományokra felszámítható havi 3 százalékos díjat most elengedik.
A kedvezményeket egyelőre három hónapra hirdeti meg az OTP Bank, majd a hazai járványügyi helyzet alakulása függvényében, valamint az ügyfélreakciók begyűjtését követően döntenek az időszak felülvizsgálatáról.