Állami segítségért folyamodik egy ismert sportszergyártó is

adidas brewery pack Sneakersnstuff
Vágólapra másolva!
Ezek voltak ma a koronavírushoz köthető legfontosabb hírek és fejlemények a pénz világában.
Vágólapra másolva!

Jelentősen visszaesett a német légiforgalom

Csaknem 85 százalékkal csökkent a légi forgalom Németországban a koronavírus-járvány miatt a polgári légiirányítási feladatokat ellátó Deutsche Flugsicherung (DFS) adatai szerint.

A németországi és a német légtéren áthaladó forgalom a járvány hatására az idei első negyedévben végig meredeken csökkent. Az első negyedév utolsó napján, március 31-én országszerte mindössze 1341 repülést irányítottak, ami 84,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – áll a DFS jelentésében. Eszerint a teherszállításra szakosodott nemzetközi repülőtereken, például Lipcsében mérsékelt a csökkenés, számos repülőtéren viszont gyakorlatilag leállt az élet.

A forgalom ennyire drámai visszaesésére nincs példa az 1953 óta működő DFS történetében. Klaus-Dieter Scheurle, a szolgálat vezetője szerint az év második felében a forgalom jelentős növekedése várható.

Illusztráció Forrás: Sneakersnstuff

Állami segítségért folyamodik az Adidas

A sportszergyártó meg nem erősített hírek szerint 1 és 2 milliárd euró közötti állami segítségről tárgyal - írja az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója. A vállalat a héten visszavonta azt a döntését, miszerint nem fizet bérleti díjat az üzletbezárások idejére. Németországban minden nem élelmiszert forgalmazó üzlet április 20-ig köteles zárva tartani. Az eddigi legnagyobb német mentőcsomag összege 1,8 milliárd euró volt, amit a TUI utazási iroda kapott a múlt héten.