Az Airbus 3D technológiával nyomtat orvosi arcpajzsokat

Vágólapra másolva!
Az Airbus legtöbb spanyolországi telephelyén 3D nyomtatókkal állítanak elő orvosi arcpajzsokat – a vállalat többek között ezzel veszi ki a részét a Covid-19 koronavírus-járvány elleni küzdelemből.
Vágólapra másolva!

Az Airbus szabadalmaztatott design alapján, PLA műanyagból nyomtatja az arcpajzsokat. Jelenleg, több mint húsz 3D nyomtató dolgozik megállás nélkül Spanyolországban.

Arcpajzsok százai készültek már el ilyen módon, amelyeket az Airbus spanyolországi üzeméhez közeli kórházaknak szállítottak le.

Az Airbus egyetlen nap alatt állt át arcpajzs gyártására Forrás: PABLO CABELLOS/Pablo Cabellos

„Többek között azért szeretem a munkámat, mert a terméktervezéshez a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a kész terveket pedig rendkívül gyorsan vagyunk képesek gyártásba vinni.

A munkánkkal így tényleg hozzá tudunk járulni a járvány elleni küzdelemhez." – mondta Alvaro Jara, a madridi Getafe Airbus Protospace vezetője.

Annak ellenére, hogy a március 29-i helyi kormányrendeltnek eleget téve az Airbus spanyolországi üzemeiben ideiglenesen leállt a gyártás,

de a cég munkavállalói bemehetnek a munkahelyükre azért, hogy ezen az alapvető fontosságú projekten dolgozhassanak.

Készül a 3D nyomtatatású arcpajzs az Airbusnál Forrás: PABLO CABELLOS/Pablo Cabellos

Az Airbus németországi munkatársai is csatlakoztak a projekthez. Az Airbus Photospace Germany és a stade-i székhelyű Airbus Composite Technology Centre (CTC), továbbá a 3D nyomtatással foglalkozó „Mobility goas Additive" hálózat, mind részt vesznek a spanyolországi projektben, miközben koordinálják az arcpajzsok összegyűjtését és szállítását is Madridba és környékére.