Tömegével veszi fel a munkavállalókat a brit Tesco

2020.04.01. 09:53

Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedője, a Tesco kedden közölte, hogy az elmúlt 10 napban további 35 ezer munkavállalót toborzott, hogy segítségükkel ki tudja szolgálni a koronavírus miatt drasztikusan megnövekedett keresletet az élelmiszerek körében.

A szupermarket csoport az ország legnagyobb magánszektorbeli munkáltatója, mintegy 340 ezer munkavállalóval, valamint közel 3800 kiskereskedelmi üzlettel az Egyesült Királyságban és Írországban.

Az új munkavállalók, köztük az árufeltöltők, az online szállítást segítők és a járművezetők segítik kitölteni azt az űrt, amelyet a betegség vagy a karantén miatt hiányzó munkavállalók okoznak.

A Tesco ügyvezetője, Dave Lewis szerint a korlátozások első hetét követően enyhült a pánikbevásárlások rohama. A friss ételek esetében a készletszintek szinte normális szintre álltak vissza, rengeteg gyümölcs és zöldség áll rendelkezésre, míg csomagolt élelmiszerekben a feltöltés még néhány napot igénybe vesz.

A korlátozások miatti pánikvásárlások az első egy hét után kezdtek lecsengeni Nagy-BritanniábanForrás: AFP/Carl Court

Lewis szerint a Tesco 30 millió fontot (több mint 12 milliárd forintot) adományozott a társadalmi szervezeteknek a válság hatására.

A keddi iparági adatok azt mutatták, hogy az Egyesült Királyságban az élelmiszerboltok forgalma több mint egyötödével, rekord nagyságúra nőtt, 10,8 milliárd fontot érve el a 2020. március 22-ig tartó négy hétben, mivel a britek a korlátozások előtt sok élelmiszert felhalmoztak, a tésztától kezdve a háziállatok táplálékáig.

Forrás: Reuters.com