Járványügyi szabályok be nem tartása miatt tiltakoztak egy brit ruhagyárban

health Horizontal virus disease epidemic TOPSHOTS
This photo taken on February 28, 2020, shows workers sewing at factory making hazardous material suits to be used in the COVID-19 coronavirus outbreak, at the Zhejiang Ugly Duck Industry garment factory in Wenzhou. - The coronavirus outbreak in China is preventing clothing manufacturer Ugly Duck Industry from resuming its normal production of winter coats, so it has pivoted to another in-demand product: hazmat suits. (Photo by NOEL CELIS / AFP) / TO GO WITH AFP STORY HEALTH-VIRUS-CHINA-HAZMAT-FACTORY,SCENE BY DAN MARTIN
Vágólapra másolva!
Az Asos brit ruházati termékeket gyártó és online áruházzal is rendelkező cég Yorkshire-i gyárából 500 dolgozó sétált ki, mivel úgy gondolják, hogy a vállalat nem megfelelően jár el a koronavírus elleni védekezésben és nem tartja be a kormány ajánlásait.
Vágólapra másolva!

Az Asos dolgozói azt kifogásolják, hogy a gyárban nincsenek eléggé elkülönítve egymástól, ez pedig nem felel meg a kormány által előírt kötelező távolságtartást elrendelő ajánlásoknak.


A munkavállalók erre próbálják felhívni a figyelmet miközben jelzik azt is, hogy saját biztonságukat és egészségüket is kockára teszi a vállalat.

Az egyik dolgozó szerint a helyzet rendkívül súlyos, hiszen több ezren vannak összezsúfolva a gyárban anélkül, hogy bármilyen járványügyi szabályt betartanának, így komoly kockázata van a tömeges fertőzésnek. Többen is azt mondták, hogy az Asosnak végre a dolgozóit kellene előtérbe helyezni a profittal szemben.

Illusztráció Forrás: AFP/Noel Celis

Az Asos visszautasította az ellenük felhozott vádakat. Szerintük a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy egyrészt a termelést fenntartsák, másrészt, hogy megvédjék a dolgozókat a járványtól.