Ingyen Airbnb szállást ajánlanak a brit egészségügyi dolgozóknak

airbnb, szobaszálloda, illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezek voltak ma a koronavírushoz köthető legfontosabb hírek és fejlemények a pénz világában.
Vágólapra másolva!

Az Airbnb ingyen szállást ajánl a brit egészségügyi dolgozóknak

A startup 1500 lakást tett elérhetővé a programban, amire most van kapacitás a koronavírus-járvány következtében bevezetett utazási korlátozások miatt. A vállalat hasonló programot hirdetett Olaszországban és Franciaországban is - teszi hozzá az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója. A vállalat részvényeit a tervek szerint idén vezették volna be a tőzsdére, de a járvány miatt elmaradhat az IPO.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

Majdnem kétmilliárd eurós hitelt kap a TUI turisztikai vállalat

A német szövetségi kormány és a német állami fejlesztési bank, a KfW Group 1,8 milliárd eurós áthidaló kölcsönt biztosít a TUI AG német turisztikai cég számára a koronavírus fertőzés okozta hatások mérséklése érdekében. Ezzel a döntéssel immár 3,1 milliárd euróra, mintegy 1.100 milliárd forintra nő a vállalat által hozzáférhető likviditási keret. A folyósítás feltétele, hogy a kereskedelmi banki konzorcium is hozzájáruljon a tranzakcióhoz, illetve a hitelkeret fennállása alatt a TUI függessze fel az osztalékfizetést.

A vállalat április 30-ig valamennyi útját törölte, míg a május 31-ig induló utak esetében díjmentes átfoglalást tesz lehetővé bármely későbbi útra az eredeti foglalási összeg értékében.

A Ferrari április közepén tervezi a gyártás újrakezdését

A Ferrari volt az egyik első autógyártó, amely teljesen leállította az üzemeit a koronavírus-járvány terjedése miatt. Eredetileg már március 27-én újraindították volna a termelést, azonban a helyzet Olaszországban továbbra is súlyos, így április 14-ig még várnak. A vállalat szerint még ez a dátum sincs kőbe vésve, hiszen szükség lesz arra is, hogy a beszállítok fennakadás mentesen működjenek és minden szükséges alkatrészt és anyagot be tudjanak szerezni.