Az olasz divatcég átáll az eldobható orvosi védőruhák gyártására

koronavírus, milánó, észak-olaszország
Milánó, 2020. február 25. Védőmaszkos utasok a milánói központi pályaudvaron 2020. február 25-én. Olaszországban 228-ra nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig legkevesebb hét ember halt bele a betegségbe. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Vágólapra másolva!
Az Armani divatcég bejelentette, hogy olasz gyártóüzemeiben egyszer használatos orvosi védőruhák gyártásába kezd annak érdekében, hogy támogassa az egészségügyi dolgozókat a koronavírus-járvány idején – írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A védőeszközök és más orvostechnikai eszközök hiánya volt az egyik legnagyobb problémája az észak-olasz egészségügyi rendszernek februárban.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

A divatház – amit Giorgio Armani tervező alapított 1975-ben – továbbá 1,25 millió euróról 2 millió euróra növelte az olasz korházak támogatási alapjának szánt adományának összegét.

A vállalat 2016-os éves bevétele meghaladta a 2,9 milliárd eurót, és több mint 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az olasz textil- és divatcégek konzorciuma, amit a Confindustria Moda üzleti szövetség koordinál, várhatóan több millió védőmaszk előállításába kezd, hogy az ország önellátó legyen az arcmaszkok gyártásában.