Iszonyúan megugrott a pólók eladása

Wal-Mart to create 10,000 jobs in the United States Horizontal
(FILES) This file photo taken on November 23, 2012 shows shoppers at a Walmart store in Paramount, California. The US retail giant Wal-Mart announced January 17, 2017 it wants to create 10,000 jobs in the United States in 2017, a few days before the inauguration of Donald Trump, who has been pressing companies to expand their business on US soil. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az amerikai Walmart áruházlánc ügyvezető alelnöke, Dan Bartlett elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a jelenleg otthonról dolgozóknak megváltoztak a vásárlási szokásai, és ennek következtében megnőtt a pólók és blúzok eladása – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Bartlett elmondta, hogy a pólók, ingek és blúzok eladásai az utóbbi időben ugrottak meg, viszont a nadrágok, és szoknyák forgalmában nem történt változás.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az alelnök szerint ez azért lehetséges, mert a koronavírus-járvány miatt sokan otthonról dolgoznak, és akik videohívások segítségével kommunikálnak cégükkel és munkatársaikkal, azok főleg deréktól felfelé akarnak jól kinézni.

– mondta Bartlett, hozzátéve, hogy amint az emberek megszokják ezt az új életmódot, és igény van rá, az áruházlánc alkalmazkodni fog az új elvárásokhoz.

Illusztráció Forrás: AFP/Joe Raedle

Bartlett elmondta, hogy összességében a Walmart növelte eladásait:

az áruházakban megnőtt a kereslet a védőeszközök, fertőtlenítők és kézi tisztítószerek iránt,

eztután nagy mennyiségben vásároltak fel élelmiszert az emberek. Az alelnök szerint azonban a lakosság számára is egyre nyilvánvalóbb, hogy nem lesz fennakadás az élelmiszerellátásban.

Az 57 éve alapított kiskereskedelmi vállalat több mint 11 ezer boltot, áruházat üzemeltet világszerte, és mintegy 2,2 millió munkavállalót foglalkoztat, éves bevétele pedig meghaladja a 523 milliárd dollárt.