Elfogadták a 2000 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot

US dollar, amerikai dollár, pénz, papírpénz, érme
Photo Illustration of American money, USD currency, dollars and cents coins laying on banknotes, dollar bills on a white surface on 8 January 2020 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Elfogadta az amerikai szenátus az új típusú koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk enyhítését célzó, 2000 milliárd dollár értékű gazdaságélénkítő csomagtervet, amely így pénteken a képviselőház elé kerül majd.
Vágólapra másolva!

A washingtoni törvényhozás felsőháza egyhangúlag, mind a 96 jelen lévő szenátor támogatásával hagyta jóvá a példa nélküli léptékű, máris történelminek minősített tervezetet.

Elemzők arra számítanak, hogy a képviselőházon is gyorsan át fog menni a törvény, amelyet Donald Trump elnök - közlése szerint - azonnal alá is fog írni.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá szövetségi államokat és városokat támogató intézkedéseket tartalmaz,

és segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is.

A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint a járvány okozta halálesetek száma szerdán átlépte az ezret az Egyesült Államokban.