Otthonról is lehet lottózni, 6,5 milliárd forint a főnyeremény

Lottó lottózás
Debrecen, 2019. március 22. A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az ötös lottó főnyereménye rekordösszegű lett, és elérte a mintegy 6,5 milliárd forintot. A járványügyi helyzet alatt érdemes otthonról, a Szerencsejáték Zrt. digitális megoldásait kihasználva fogadni. Az ötös lottóra virtuális lottószelvényeket a társaság weboldalán, az Okoslottó nevű mobilalkalmazáson keresztül, illetve SMS-ben is egyszerűen, gyorsan, bárhol és bármikor fel lehet adni.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott szinten van Magyarország kedvenc lottójátékának jackpotja, az e heti várható főnyeremény 6,424 milliárd forint. Minden idők legnagyobb megnyerhető összege 38 hete halmozódik, így ha valakinek sikerül telitalálatot elérni, az összeg mellett a halmozódási idő is rekordot dönt. 5 milliárd feletti főnyereményt eddig mindössze két alkalommal, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni az ötös lottón, mindkét esetben 37 hétig gyűlt a jackpot.

A játékosok között egyre népszerűbb a digitális lottózás. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint átlagosan 350 ezren játszanak ezen fogadási formák egyikével.

A digitálisan lottózók közül legtöbben (63%) a Szerencsejáték Zrt. weboldalát részesítik előnyben, de sokan fogadnak a mobilszolgáltatókon keresztül telefonszámlájuk terhére SMS-Lottón keresztül (37%), vagy az Okoslottó alkalmazással, hiszen így sorban állás nélkül, gyorsan, kényelmesen és biztonságosan választhatják ki kedvenc számaikat, és ehhez még a lakásból sem kell kilépniük.

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A digitális játékformák számos előnyt tartogatnak a játékosoknak: amellett, hogy gyorsan és egyszerűen használhatóak, a kisnyeremények utalása belső egyenlegre vagy a játékos által megadott bankszámlára megtörténik, és nincs elfelejtett játék vagy fogadás, ugyanis nyeremény esetén a játékosok SMS-ben vagy e-mailben értesítést kapnak.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt.

Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon".