A Disney Plus már a legtöbb európai országban is elérhető

2020.03.26. 07:15

A Disney saját streaming szolgáltatása a sikeres amerikai bemutatkozás után az európai piac legtöbb országa számára is elérhető, a franciáknál viszont csak április 7-én mutatkozik be.

A legtöbb streaming szolgáltatóval megegyezően a Disney is csökkenteni fogja a videók lejátszási minőségét Európában. Ennek a fő oka, hogy a járvány miatt rengetegen dolgoznak otthonról, így megnőtt az internethasználat, a rendszer túlterhelt. A Netflixhez hasonlóan a Disney is 25 százalékos csökkentés mellett döntött, ez viszont a legtöbb felhasználónak nem fog feltűnni.

Az Omdia előrejelzése szerint a Disney Nyugat-Európában az év végéig 5 millió előfizetőt fog szerezni, ez pedig összességében 160 millió dolláros bevételt eredményez. Maria Rua Aguete, az Omdia munkatára szerint a Disney jó időpontot választott a piacra lépéshez, hiszen a legtöbb ember jelenleg otthon van, így megnőtt a kereslet a streaming szolgáltatások iránt.

IllusztrációForrás: Getty Images/2019 Chesnot/Chesnot

Emiatt viszont komoly változások lehetnek a Disney és más szolgáltatók videótárában is, hiszen sokan kivonják saját tartalmaikat más csatornákról, hogy azokat csak kizárólag náluk lehessen megnézni. A Disney már így is rendelkezik néhány nagyon sikeres saját franchise-zal, elég a Star Warst vagy a Marvelt említeni a klasszikus Disney mesék mellett.

A Disney Plus az Egyesült Királyságban 5,99 fontos áron lesz elérhető, mígy Európa más területein 6,99 euróba fog kerülni.