A Disney Plus már a legtöbb európai országban is elérhető

Disney+ : Illustration
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 08: In this photo illustration, the Disney + logo is displayed on the screen of an Apple MacBook Pro computer on November 08, 2019 in Paris, France. The Walt Disney Company will launch its streaming service (Svod) Disney plus in the United States on November 12, 2019, for Europe, it will be necessary to wait until the beginning of the year 2020. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Disney saját streaming szolgáltatása a sikeres amerikai bemutatkozás után az európai piac legtöbb országa számára is elérhető, a franciáknál viszont csak április 7-én mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

A legtöbb streaming szolgáltatóval megegyezően a Disney is csökkenteni fogja a videók lejátszási minőségét Európában. Ennek a fő oka, hogy a járvány miatt rengetegen dolgoznak otthonról, így megnőtt az internethasználat, a rendszer túlterhelt.

A Netflixhez hasonlóan a Disney is 25 százalékos csökkentés mellett döntött, ez viszont a legtöbb felhasználónak nem fog feltűnni.

Az Omdia előrejelzése szerint a Disney Nyugat-Európában az év végéig 5 millió előfizetőt fog szerezni, ez pedig összességében 160 millió dolláros bevételt eredményez. Maria Rua Aguete, az Omdia munkatára szerint a Disney jó időpontot választott a piacra lépéshez, hiszen a legtöbb ember jelenleg otthon van, így megnőtt a kereslet a streaming szolgáltatások iránt.

Illusztráció Forrás: Getty Images/2019 Chesnot/Chesnot

Emiatt viszont komoly változások lehetnek a Disney és más szolgáltatók videótárában is, hiszen sokan kivonják saját tartalmaikat más csatornákról, hogy azokat csak kizárólag náluk lehessen megnézni.

A Disney már így is rendelkezik néhány nagyon sikeres saját franchise-zal, elég a Star Warst vagy a Marvelt említeni a klasszikus Disney mesék mellett.

A Disney Plus az Egyesült Királyságban 5,99 fontos áron lesz elérhető, mígy Európa más területein 6,99 euróba fog kerülni.