Engedélyeztek egy lehetséges amerikai gyógyszert a koronavírusra

Coronavirus - Germany SCIENCE AND TECHNOLOGY research MEDICINE AND HEALTH diseases SCIENCE Universities VIROLOGY
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezek voltak ma a koronavírushoz köthető legfontosabb hírek és fejlemények a pénz világában.
Vágólapra másolva!

Megszületett egy lehetséges gyógyszer a koronavírusra

A Gilead Sciences „Remdesivir" kísérleti készítménye megkapta az FDA-tól, azaz az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivataltól a „ritka betegségek gyógyszere" elnevezést, mint lehetséges gyógymódot a koronavírusra. Az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója szerint a jóváhagyással a termék 7 éven keresztül exkluzivitást élvez a marketingben, valamint további adókedvezményeket kap a vállalat. A cég részvényeit néhány héttel ezelőtt - amikor információk szivárogtak ki erről az új készítményről - több brókercég is vételre ajánlotta.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

Nyolcvan éves csúcson a norvég munkanélküliség

A norvég munkaügyi hivatal azt közölte, hogy jelenleg a munkanélküliségi arány 10,9 százalék, ami közel duplája az egy héttel ezelőtti 5,3 százaléknak és csaknem ötszöröse a február végi 2,3 százaléknak. A norvég kormány azzal számol, hogy már az igen közeli időszakban 15-20 százalékkal eshet a magánszektor aktivitása. A norvég parlament nemrég 25,25 milliárd dollárnak megfelelő gazdasági mentőcsomagot hagyott jóvá, míg az ország jegybankja egy héten belül kétszer csökkentett kamatot 1,5 százalékról a jelenleg érvényes 0,25 százalékra azért, hogy mérsékeljék a koronavírus-járvány gazdasági kárait

30 nap fizetett szabadságot ad a koronavírus járvány miatt ez a kaszinócég

Az amerikai Wynn Resorts vezérigazgatója elsőként zárta be kaszinói és szállodái ajtaját a koronavírus-járvány miatt. A CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a 2008-as gazdasági válság alatt megtanulták, hogy az alkalmazottak megtartása hosszú távon kifizetődik, még akkor is, ha rövidtávon sokba kerül. Ezért a cég 30 napos fizetett szabadságot ad minden alkalmazottjának. Az amerikai vállalatnak Makaóban is van kaszinója, amit februárban 15 napra leállítottak a járvány terjedésének megelőzése érdekében. A Wynn Resorts naponta 2,6 millió dollárt (852 millió forint) költött a leállásra, főleg az alkalmazottak fizetésére. A Las Vegas-i leállás 13 ezer embert érint a vállalatnál.

Ingyen vitte haza állampolgárait Kenya nemzeti légitársasága az USA-ból

A Kenya Airways ingyenjegyet kínált a New Yorkból Nairobiba induló utolsó járatára, azoknak a kenyai állampolgároknak, akik szerettek volna az USA-ból hazatérni, mielőtt életbe lép a kenyai korlátozás a légiközlekedésre. A légitársaság felhívását a közösségi médiában tette közzé, és jelezték, elsősorban azok jelentkezésére számítottak a telefonos forródróton, akiknek nagy anyagi áldozatot jelentett volna a jegyvásárlás.

New York Kennedy-repülőteréről Nairobiba egy egyirányú jegy 90-100 ezer kenyai schillingbe (kb. 300 ezer forint) kerül a nemzeti légitársaság járataira, írja egy kenyai tudósítás. Az USA-ból indított utolsó gép szerda reggelre ért Kenyába. A nairobi kormány döntése nyomán, Kenya március 25-e éjféltől, felfüggeszti a nemzetközi légijáratok közlekedését a koronavírus terjedése miatt.